R. Karbauskis prabilo apie santykius su S. Skverneliu: būtų šaunu, kad žmonės padėtų mandatus, jei jiems kas nors nepatinka

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad šiuo metu sunku apibūdinti jo ir opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio santykius. Jis taip pat pridūrė, kad būtų „labai šaunu“, kad žmonės, kurie išrenkami pagal vienos ar kitos partijos sąrašą, atsisakytų savo mandato, jeigu bendras darbas jų nebetenkina.

 Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas
 Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
 Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
 Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-08-28 13:57

Apie tai LVŽS lyderis kalbėjo „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“.

Kritika valdantiesiems

Komentuodamas skiepijimo tempus ir Vyriausybės sprendimus R.Karbauskis teigė, kad visos problemos prasidėjo tada, kai konservatoriai pradėjo įtikinėti visuomenę, jog turi planą.

„Mes visi girdėjome apie 120 žingsnių planą, kuris taip niekada ir nebuvo paskelbtas. Buvo bandyta daryti arba nieko, arba bet kaip, savivaldybėms atiduota visa skiepijimosi sistema. <...> Kažkokio sistemiško požiūrio į skiepijimąsi, centralizavimo šio proceso mes neturim“, – sakė R.Karbauskis.

Jo teigimu, didelį ažiotažą visuomenėje sukėlusi teisininko, Advokatų tarybos pirmininko I.Vėgėlės kalba buvo vienas iš rimtesnių bandymų teisiškai pradėti diskusiją apie Vyriausybės priimtus sprendimus, bet pati Vyriausybė, pasak R.Karbauskio, tik „užmėtė I.Vėgėlę akmenimis“.

„Šiuo keliu einant mes niekur nenueisime, ir visuomenė nerimsta būtent dėl to, kad valdžia ne diskutuoja, o tiesiog kaltina. Šitaip susitarimo rasti nepavyks“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

R.Karbauskis sukritikavo ir valdančiųjų komunikaciją skiepijimo klausimais – jo teigimu, iki šiol nepakankamai dėmesio skiriama vyriausiems šalies gyventojams.

„Dabartinėje situacijoje, kai reikia įtikinti tuos, kurie niekaip netiki, negatyvia komunikacija to nepadarysi. Nėra būdo priversti žmogaus, kuris nekeis savo įsitikinimų – prievartos būdu to padaryti neįmanoma“, – sakė R.Karbauskis.

„Yra žmonių kategorija virš 85 metų, kurių paskiepyta tik apie 60 procentų. Ten nėra tie žmonės, kurie yra įsitikinę, kad jie turi stiprią imuninę sistemą. Mes prie jų tiesiog nepriėjome. Šiai kategorijai žmonių neužtenka žinučių per mobiliuosius telefonus, reikia tiesiog tikslinių pastangų“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

Pakomentavo santykius su S. Skverneliu

Paprašytas pakomentuoti dabartinius santykius su opozicijos lyderiu Sauliumi Skverneliu, R.Karbauskis teigė, kad jų bendravimą šiuo metu apibūdinti sunku, o partijos kolegos pasisakymus jis esą pamato tik viešojoje erdvėje.

„Iki šiol, klausantis ir skaitant žiniasklaidoje, kai kurių dalykų nebesupranti. Santykiai buvo darbiniai – mes dirbome ketverius metus, kai jis buvo Vyriausybės vadovas, dabar jis yra opozicijos lyderis, paskirtas LVŽS frakcijos balsais ir Darbo partijos balsais.

Tai yra didžiausios pareigos, kurias gali užimti žmogus, esantis opozicijoje“, – aiškino R.Karbauskis.

Tačiau jis teigė pastebintis, kad S.Skvernelis tuo nėra labai patenkintas.

„Mes pasikalbame, bet tie pokalbiai gaunasi keistoki. Aš dirbu savo darbą, bet atsiranda straipsnių, kad neva kažkas kažkur nepakvietė. Aš lygiai to paties galiu paklausti – kodėl nesu kviečiamas į posėdžius, kuriuos organizuoja Saulius Skvernelis?

Partijos reikalus žinau, frakcijos reikalus turbūt irgi žinau, o jei yra žmonių, kurie dėl kažkokių vertybinių dalykų turi kitų planų, čia jų reikalas. Aišku, būtų labai šaunu, kad žmonės, kurie išrenkami pagal vienos ar kitos partijos sąrašą, padėtų mandatus, jeigu jiems kažkas nepatinka“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jo teigimu, keista, kai žmonės staiga tampa liberalais, nors į Seimą buvo išrinkti kaip Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai.

„Bet pas mus taip įprasta – jeigu žmonės turi ambicijų ar jų vertybės keičiasi, jie supila mėšlo vežimą ant savo buvusių kolegų ir pakėlę galvas eina toliau“, – sakė LVŽS lyderis.

Jis teigė nežinantis, ar S.Skvernelis žada tęsti narystę LVŽS frakcijoje.

„Negaliu už kitą žmogų nieko pasakyti, bet skaitau tą patį, ką ir kiti skaito. Aš tiesiog su kolegomis frakcijoje ir partijoje matau šį procesą, girdžiu apie jį, bet mes ramiai dirbame savo darbą. Mūsų vertybės nepasikeitė ir nepasikeis“, – tikino R.Karbauskis.

Jo teigimu, visų partijos narių vertybinės nuostatos turi sutapti, kitaip bendras darbas vykti tiesiog negalėtų.

„Partijos suvažiavime buvo aiškiai pasakyta, kad yra vertybiniai dalykai, kurių nevalia mūsų frakcijos nariams pažeidinėti. Mes tikrai negalime toleruoti to, kad mūsų frakcijos nariai pradeda balsuoti už liberalų siūlomą Partnerystės įstatymą ir daugelį kitų dalykų, kurie mums yra nepriimtini.

Bet mes neturime pagrindo Sauliaus Skvernelio atžvilgiu priimti jokių sprendimų, nes nėra jokios objektyvios priežasties – nei vertybinės, nei kokios nors kitos. Kiekvienas žmogus turi teisę – mandatas laisvas, ambicijos yra atskiros. Jeigu tai, ką rašo spauda, yra tiesa, tai yra ambicijų klausimas“, – sakė R.Karbauskis.

Vis tik, jo teigimu, vienu klausimu politikai tikrai yra skirtingose pozicijose – tai požiūris į šalies vadovą G.Nausėdą ir bendradarbiavimą su juo.

„Saulius turi kitą nuomonę, ir jis labai dažnai ją išsako. Nėra jokios meilės ir nemeilės prezidentui, mes esame sąjungininkai matydami, ką daro valdžia ir ką reikia daryti. O Saulius galvoja, kad prezidento siūlymai yra netikę“, – aiškino R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.