A. Anušauskas „artimiausiais mėnesiais“ žada sprendimą dėl naujo karinio poligono vietos

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad ministerija ir kariuomenė pasistūmėjo ieškodama geriausių vietų naujam poligonui, o politinį sprendimą dėl galutinės vietos pažadėjo „artimiausiais mėnesiais“.

Arvydas Anušauskas.<br>KAM/A.Pliadžio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>KAM/A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 2:54 PM

„Tas klausimas dėl poligono yra atviras ir, matyt, artimiausiais mėnesiais mums reikia priimti politinį sprendimą ir besti pirštu į tą konkrečią vietą“, – žurnalistams Švenčionių rajone, Pabradės poligone, pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, per pastarąjį pusmetį kariuomenė peržiūrėjo keliolika potencialių vietų naujam poligonui.

„Manau, kad gerokai pasistūmėta identifikuojant tas vietas, kurios įmanomos“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Pastaraisiais metais Lietuvos krašto apsaugos sistemos pareigūnai ieško vietos naujam kariniam poligonui šalyje.

Lietuvoje didžiausi yra Pabradės ir Gaižiūnų poligonai, bet stiprėjant Lietuvos kariuomenei ir augant sąjungininkų karių skaičiui jų ima nebepakakti, o dabartinių plėtra jau praktiškai nebeįmanoma.

Pernai svarstyta naują poligoną rengti vakarinėje šalies dalyje, netoli Kuršėnų ir Telšių, bet sulaukus vietinių gyventojų pasipriešinimo planų atsisakyta.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys žurnalistams teigė, kad Krašto apsaugos ministerijos vadovybės prašo parinkti tokią vietą poligonui, „kur būtų mums geriausia turėti operaciškai arba taktiškai“.

„Antras dalykas, kad būtų išvystyta infrastruktūra, kad būtų kelių tinklas atitinkamas, įskaitant geležinkelį. Ir trečias reikalavimas, kad mes naudodami šitą poligoną galėtume taupyti savo resursus“, – kalbėjo karininkas.

Galutinį sprendimą dėl poligono priims Seimas, kai poligono steigimas bus pripažintas ypatingos valstybinės svarbos projektu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.