A. Anušausko ir A. Kramp-Karrenbauer susitikime sutarta – hibridinę agresiją ES turi atremti kartu

Vokietija remia Lietuvą atremiant Lukašenkos režimo organizuojamą hibridinę ataką – tai yra iššūkis ne tik Baltijos šalių regionui, bet ir visai Europos Sąjungai, todėl problema bus sprendžiama kartu. Krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui tą dar kartą patvirtino Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer.

A. Anušausko ir A. Kramp-Karrenbauer susitikime sutarta – hibridinę agresiją ES turi atremti kartu.<br>KAM/A.Pliadžio nuotr.
A. Anušausko ir A. Kramp-Karrenbauer susitikime sutarta – hibridinę agresiją ES turi atremti kartu.<br>KAM/A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 6:34 PM

A. Anušauskas rugsėjo 1-3 dienomis lankosi Liublianoje, kur vyks neformalus Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimas.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, iki šio susitikimo ministras atskirai susitiko su A. Kramp-Karrenbauer, kuriai padėkojo už Vokietijos paramą sprendžiant neteisėtai Lietuvos-Baltarusijos sieną kertančių migrantų krizę ir skirtą lėktuvą evakuacinės komandos nusiuntimui į Afganistaną.

Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministrai taip pat diskutavo apie šalių karinį bendradarbiavimą bei pabrėžė strateginę partnerystės gynybos srityje svarbą, išryškinant NATO vaidmenį Europos gynybai ir tvirtą bei ilgalaikį transatlantiniu ryšiu paremtą kolektyvinės gynybos įsipareigojimą.

A. Kramp-Karrenbauer patvirtino, kad Vokietija toliau išliks pagrindine NATO priešakinių pajėgų lydere Lietuvoje, o to atspindys yra ir planuojamos abipusės investicijos į Lietuvos karinę infrastruktūrą.

Kalbėdami apie bendrą ES saugumo ir gynybos politiką, A. Anušauskas ir A. Kramp-Karrenbauer pareiškė ketinantys glaudžiai koordinuoti savo pozicijas. Abi šalys dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą stiprinti ES bendradarbiavimą su NATO, JAV ir kitais NATO sąjungininkais. Taip pat aptarta galima bendra ES parama Ukrainos gynybos reformoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.