V. Blinkevičiūtė: valstiečių skilimas nestebina, rodo negebėjimą dirbti opozicijoje

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad valstiečių frakcijos skilimas jos nestebina – tai dar kartą rodo šios partijos negebėjimą dirbti opozicijoje.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2021, 11:34 AM, atnaujinta Sep 7, 2021, 11:51 AM

„Valstiečių frakcijos skilimas ir akivaizdus silpnėjimas dar kartą parodo, kad ši partija, kai ji neteko valdžios, dirbti opozicijoje nemoka, randasi tam tikri nesutarimai, per mažai tarimosi, kalbėjimo. (...) Visa Lietuva matė, jau po pralaimėtų Seimo rinkimų tapo aišku, kad valstiečių skilimas yra neišvengiamas“, – BNS antradienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Dešimt parlamentarų antradienį pranešė paliekantys Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją, tarp jų – buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

Parlamentarai kartu su keliais politikais iš Seimo narių Mišrios grupės buria naują Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“. Ji turėtų būti įregistruota rudens sesijoje.

Socialdemokratų lyderė teigė dar negalinti pasakyti, ar su naująją frakcija bendradarbiaus.

„Pirmiausia, nauja frakcija turėtų pradėti dirbti, užsiregistruoti, tuomet bus galima kalbėti apie bendradarbiavimą. (...) Jeigu rasim bendrų sprendimų ir sutarimų, tada tam tikrus sprendimus ir priimsim. Ko gero, neišvengiamai reikės tartis dėl vienų ar kitų klausimų, jei jie dirbs opozicijoje ir atitiks mūsų tam tikras vertybines pozicijas“, – aiškino V. Blinkevičiūtė.

„Laikas parodys, kokios pozicijos laikysis naujoji frakcija, tačiau visą laiką gerai demokratinėje valstybėje, kai yra stipri, konstruktyvi opozicija, to tikrai reikia demokratijos užtikrinimui“, – pridūrė ji.

Pasak politikės, naujoji frakcija turėtų sustiprinti „konstruktyvią opoziciją“.

„Opozicija opozicijai nelygu. Reikia konstruktyviai vertinti sprendimus, kurie yra siūlomi. Mūsų partija visą laiką veikia kaip konstruktyvi opozicija, ne tik kritikuodama valdančiuosius, bet ir siūlydama tam tikrus sprendimus. (...) Aš manau, kad sustiprins konstruktyvią opoziciją“, – kalbėjo socialdemokratų vadovė.

Jos teigimu, valstiečių oponavimas „dažnai būdavo vardan oponavimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.