A. Bilotaitė įspėja protestuotojus: „Smurtas prieš pareigūnus ir žiniasklaidą nebus toleruojamas“

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad pareigūnai ruošiasi įvairiems rugsėjo 10-osios mitingo scenarijams ir padarys viską, kad viešoji tvarka jo metu būtų užtikrinta.

Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 1:18 PM, atnaujinta Sep 12, 2021, 10:32 PM

„Policija dirba ir prevencinį darbą, taip pat ruošiasi įvairiems scenarijams. Tos pamokos tikrai buvo išmoktos  ir įvertintos – dabar padarysime viską, kad viešoji tvarka būtų užtikrinta“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

Vis dėlto, jos teigimu, pareigūnų tikslas – ne jėgos naudojimas, tačiau smurtas prieš pareigūnus ir žiniasklaidą nebus toleruojamas.

„Policijos darbas užtikrinti viešąjį saugumą ir viešąją tvarką, nėra tikslas panaudoti jėgą, bet įstatymų ir tvarkos turi būti laikomasi ir tikrai neturi būti tokių situacijų, kai pareigūnai, žiniasklaidos atstovai sužalojami“, – teigė A. Bilotaitė.

„Tokia situacija, kai naudojama jėga, smurtas prieš pareigūnus, prieš kitus žmones, yra netoleruotina. Už tai turi būti atsakomybė, turi būti prevenciškai užkertamas kelias tokiems dalykams“, – pridūrė ji.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Protestas peraugo į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną planavo surengti mitingą prie Seimo, tačiau savivaldybė, persvarsčiusi anksčiau išduotą leidimą, nusprendė renginio neleisti. Ji sprendimą argumentavo per dideliu mitinguotųjų skaičiumi ir žvalgybos perspėjimais apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus.

Šis sprendimas taip pat yra apskųstas teismui.

Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymas leisti mitinguoti prie Seimo persvarstytas po to, kai rugpjūtį po kito mitingo prie Seimo kilo riaušės. 

Vilniaus savivaldybė trečiadienį žada svarstyti naują Lietuvos šeimų sąjūdžio pateiktą prašymą surengti mitingą rugsėjo 10-ąją prie Vilniaus arkikatedros. Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė nematantis priežasčių šio leidimo neišduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.