G. Nausėda migracijos politikos klausimą tikisi iškelti EVT spalį

Prezidentas Gitanas Nausėda sako planuojantis migrancijos politikos klausimą iškelti spalį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje (EVT).

Gitanas Nausėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 12:59 PM

„Mes migracijos problemos dar nesame išsprendę. Esame procese ir šiame procese aš taip pat ketinu generalizuoti šitą klausimą ir Europos Sąjungos lygiu“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė prezidentas.

„Tikiuosi, kad jau spalio mėnesį Europos Vadovų Taryboje bus proga būtent šį klausimą iškelti visos Europos Sąjungos lygiu. Šiuo klausimu mus palaiko ir tie Europos Sąjungos pareigūnai, kurie Lietuvoje pastaruoju metu tikrai gana intensyviai lankosi“, – pridūrė jis.

G. Nausėda tvirtino matąs ir kitų valstybių lyderių susidomėjimą šiuo klausimu.

„Matau gyvą kitų valstybių vadovų susidomėjimą dėl to, kad migracijos politika arba gairės, kurias taiko Europos Sąjunga ir kurias ji nusistatė prieš pakankamai ilgą laiko tarpą, paseno, nebe visiškai atitinka realijų ir konkrečiai nebeatitinka štai tos realijos, kuomet migrantai yra naudojami kaip gyvasis skydas arba hibridinės atakos forma ir mes turime daryti korekcijas“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda taip pat įspėjo, jog pradėjus statyti fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija, svarbu netapti „biurokratinių procedūrų, baimių“ įkaitais.

„Vežimas išjudėjo iš vietos, labai norėtųsi, kad šioje vietoje netaptume įkaitais savo biurokratinių procedūrų, baimių, kad kažkur kažkas bus padaryta ne pagal procedūrą ir sienos statymas užsitęstų metų metais. Šitokios prabangos mes sau leisti negalime, kadangi tikrai problema egzistuoja, problema gali įgyti naujas formas, ypač atsižvelgiant į tai, kas vyksta Afganistane, o ir kitose regiono valstybėse“, – kalbėjo prezidentas.

Lietuvoje pastaruoju metu lankėsi ir neteisėta migracija domėjosi Europos Parlamento pirmininkas Davidas Maria Sassolis, Europos Komisijos vicepirmininkas Margaritis Schinas, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ vadovas Fabrice'as Leggeri ir kiti pareigūnai bei politikai.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.