VTEK: K. Tiesnesytė tinkamai „neatvėso“ nuo buvusių švietimo, mokslo ir sporto viceministrės pareigų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) posėdyje vienbalsiai nusprendė, kad buvusi švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vienus metus „atvėsti“ nuo buvusios tarnybos.

Kornelija Tiesnesytė.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Kornelija Tiesnesytė.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 10:08 AM

VTEK nustatė, kad 2020 m. kovo-liepos mėnesiais K. Tiesnesytė vizavo tris įsakymus, kuriais Lietuvos antidopingo agentūrai (LAA) skyrė lėšų iš valstybės biudžeto, bei dvi juos įgyvendinančias sutartis. Neišlaukusi metų, šių metų sausį, ji įsidarbino LAA.

Pagal galiojančias nuostatas, jei per paskutinius vienus metus einant pareigas valstybinėje tarnyboje asmuo tiesiogiai rengė, svarstė ar priėmė sprendimus dėl juridinio asmens priežiūros, kontrolės, finansavimo ar turto, tuomet šis asmuo vienus metus negali eiti pareigų minėtajame juridiniame asmenyje.

Šiuo atveju svarbu tai, atkreipia dėmesį VTEK, kad viceministrės viza turėjo lemiamos reikšmės finansavimo skyrimui: ministras įsakymus pasirašo tik esant viceministro vizai, o ši yra ir viceministro valios išraiška, rodanti pritarimą parengtam įsakymui.

Atsižvelgdama į nustatytas aplinkybes, VTEK siūlo švietimo, mokslo ir sporto ministrei imtis prevencinių veiksmų, kad ministerijoje pareigas baigiantys eiti valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys būtų papildomai informuojami apie šio jiems taikomus apribojimus pasibaigus tarnybai.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo ir papildomai gautos informacijos pagrindu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.