NATO naikintuvai 7 kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių

Praėjusią savaitę, rugsėjo 13–19 dienomis, NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai septynis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai.<br>R.Vitkaus nuotr.
NATO naikintuvai.<br>R.Vitkaus nuotr.
NATO naikintuvai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
NATO naikintuvai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-09-20 11:31, atnaujinta 2021-09-20 11:36

Rugsėjo 13 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Rugsėjo 13 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugsėjo 13 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos šešių orlaivių grupę ir dar vieną Rusijos Federacijos orlaivį. Orlaiviai skrido tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Šešių orlaivių grupės lyderis ir atskirai skridęs Rusijos Federacijos orlaivis skrido su radiolokaciniais atsakikliais, su skrydžių planais, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugsėjo 14 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugsėjo 15 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugsėjo 15 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du Rusijos Federacijos orlaivius, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, su skrydžio planais, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rugsėjo 17 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.