V. Mitalas planus dėl Galimybių paso kreiptis į teismą vadina gėdingais: įdomu, kiek žmonių mirė dėl tokių pareiškimų

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas gėdingais vadina opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) planus kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Galimybių paso atitikimo Pagrindiniam šalies įstatymui.

Vytautas Mitalas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Vytautas Mitalas.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 10:27 AM

„Manau, kad tai yra gėdingas veiksmas, kuriuo jie parodo, kaip jie nemyli Lietuvos ir jos žmonių, nes iš tiesų situacijoje, kurioje esame mes visi dabar, ne muistytis tame laive ir bandyti jį išbalansuoti reikėtų, o kažkaip sukąsti dantis ir matyti toliau savo politinio, rinkiminio ciklo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Mitalas.

Seimo vicepirmininkas mano, kad kai kurių politikų pareiškimai apie tai, jog valdantieji neva persistengė ragindami žmones vakcinuotis, galėjo prisidėti ir prie kai kurių mirčių nuo COVID-19.

„Visi tą skiepų „arkliuką“ į savo puses traukioja. Vieniems jis per greitai ėjo ir sakė, kad nereikia žmonių taip raginti, skatinti vakcinuotis. Vasarą buvo tokių pareiškimų. Įdomu, kiek dėl jų žmonių numirė. Turbūt istorija anksčiau ar vėliau suskaičiuos“, – samprotavo Laisvės frakcijos politikas.

Galimybių paso skeptikams Laisvės frakcijos politikas pasiūlė nuvažiuoti į ligonines ir pažiūrėti, kaip jaučiasi koronavirusu užsikrėtę asmenys.

„Toks raginimas apie tai, kad Lietuvoje čia kažko nevyksta, ir atseit Galimybių pasas yra blogiausia, kas galėjo nutikti. Tai aš kviečiu nuvažiuoti į ligoninę visiems ir pasižiūrėti į veidus tų, kurie ten guli, ir kartelį pagalvoti“, – pridūrė jis.

Parlamentaras mano, kad šią pandemijos bangą galima atlaikyti ir be karantino įvedimo. Net jeigu karantino režimas būtų įvestas, V. Mitalas įsitikinęs, kad tai nebūtų tokie ribojimai, kokius Vyriausybė taikė praėjusią žiemą.

„Tikrai ne apie tokį karantiną kalbama, koks buvo, net jeigu tas karantinas formaliai bus įvestas. Man atrodo, kad čia svarbiausias atskaitos taškas – iš tikrųjų ramiai sau pagalvoti prieš miegą, kiek mano gyvenimas pasikeitė ir ar tas pasikeitimas nėra tik nedidelis nemalonumas tam, kad mes visi būtumėme apsaugoti“, – kalbėjo Laisvės frakcijos narys, kartu pridurdamas, kad Galimybių pasas yra geriau nei visiškas užsidarymas.

„Galimybių pasas prekybos centruose, restoranuose yra geriau negu jų uždarymas. Taip pat ir kaukės mokyklose yra geriau nei mokyklų uždarymas“, – tvirtino V. Mitalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.