Socialdemokratai apie A. Dulkį: su darbu jis nesusitvarko, praranda pasitikėjimą

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SSRK) artimiausiu metu ketina aiškintis susiklosčiusią situaciją Arūno Dulkio vadovaujamoje Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM), nes svarbiausios su pandemija kovoti padedančios ministerijai pavaldžios įstaigos jau kuris laikas paliktos be nuolatinių vadovų.

Dulkys seime<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dulkys seime<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dulkys seime<br>V.Skaraičio nuotr.
Dulkys seime<br>V.Skaraičio nuotr.
Dulkys seime<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dulkys seime<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 11:26 AM

Šį klausimą į SSRK artimiausių posėdžių darbotvarkę įtraukusi Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotoja Orinta Leiputė sako, kad susidariusi situacija – neeilinė.

„Svarstant Arūno Dulkio kandidatūrą į ministrus buvo akcentuojama jo patirtis vadybos srityje. Tačiau, panašu, kad ministras nesusitvarko, nes net 9 ministerijai pavaldžios įstaigos jau ilgą laiką paliktos be vadovų. Daugelis šių įstaigų tiesiogiai susiję su pandemijos valdymu. Ministrą skyrė ne kaip mediką, bet kaip vadybininką – fantastika! Jau devynių įstaigų vadovų nepaskyrė, lauksim, gal nepaskirs ir visų kitų“, – sako O. Leiputė.

Siaučiant pandemijai, be vadovų verčiasi Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, Šiaulių ligoninė, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, Valstybinis psichikos sveikatos centras, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centras, Radiacinės saugos centras, Valstybinė teismo psichiatrijos tarnyba, Lietuvos medicinos biblioteka, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Seimo narė primena, kad ministras A. Dulkys ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės valandoje Seime paaiškino, kad „negali pasiūlyti vadovams deramų atlyginimų“.

„Keista girdėti taip kalbant. Matyt, taip bandoma nukreipti dėmesį nuo esminės problemos: sveikatos apsauga išgyvena gilią vadybos krizę. Ironiška, kad skiriant ministrą buvo giriama būtent jo vadybinė patirtis“, – primena SSRK narė socialdemokratė O. Leiputė. Komentuodama situaciją socialdemokratė priduria, kad priežasčių reikėtų ieškoti ir kitur.

„Jeigu vadovas daug mėnesių neranda pavaldinių – kažkas čia ne taip: tai visų pirma pasitikėjimo krizė – ir administravimo bėda. Iš įvairių šaltinių girdime, kad ministras nelinkęs įsiklausyti į patarimus, laikytis rekomendacijų, dažnai keičia nuomonę, blaškosi. Iš jo viešų pasisakymų matome, kad jis dar ir informacija pamanipuliuoja. Toks įspūdis, kad ministro laikysena tiesiog nekelia pasitikėjimo patyrusiems specialistams – ir galbūt netgi atgraso tuos, kurie būtų linkę prisiimti atsakomybę“, – svarsto O. Leiputė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.