Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Ketvirtadienio popietę Šilalės rajone nuo Rietavo pusės Žemaičių plentu važiuojantis 25-erių vairuotojas sankryžoje nesuvaldė automobilio, trenkėsi į medį ir žuvo.
Ketvirtadienio popietę Šilalės rajone nuo Rietavo pusės Žemaičių plentu važiuojantis 25-erių vairuotojas sankryžoje nesuvaldė automobilio, trenkėsi į medį ir žuvo.
Šančių kvartale ketvirtadienio rytą Liepojos gatvėje ant gatvės ir šaligatvio nuvirto namo siena. Žmonės nenukentėjo. 
Šančių kvartale ketvirtadienio rytą Liepojos gatvėje ant gatvės ir šaligatvio nuvirto namo siena. Žmonės nenukentėjo. 
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Oct 2, 2021, 3:14 PM

Kuršių marios

Neringos užkardos pasieniečius ant kojų sukėlė Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro pranešimas. Pagalbos šaukėsi į sudėtingą situaciją patekęs kaunietis. Greitaeigiu kateriu „Boomeranger“ atplaukę pasieniečiai vyrą rado atvirose mariose ties Preila. Iki kranto buvo apie 4,5 kilometro.

Banglentininkas plūduriavo vandenyje įsikibęs į burlentę. Jis negalėjo užlipti ant lentos, nes įsipainiojo į žvejų tinklus. Į Nidą parplukdytam vyrui medikų pagalbos neprireikė.

Juodkrantė

„Klaipėdos vandens“ darbuotojai jau antrus metus dalyvavo rudens talkose Kuršių nerijoje. Šiemet jie ravėjo jaunų pušų sodimvietes ir statė smėlio gaudykles Naglių gamtinio rezervato take.

Toks kopų išsaugojimo būdas naudojamas jau 10 metų, nes Pilkosios kopos dėl lankytojų srautų kasmet yra pažeidžiamos – vėjas išpusto smėlį. Klaipėdiečių supintos žabtvorės bus užpustytos smėliu ir augins kopas. Pavasarį bendrovės darbuotojai eglių sodinukais apsodino daugiau kaip hektarą teritorijos Šernų girininkijoje.

Kopgalis

Lietuvos jūrų muziejus spalio mėnesį laukia senjorų – bilietai jiems ir į akvariumą, ir į delfinariumą kainuos tik po du eurus. Bilietus bus galima įsigyti tik muziejaus kasose pateikus pensininko pažymėjimą.

Ypač laukiama Zarasų rajone gyvenanti 94 metų mokytoja Vida Žilinskienė, kuri Salake įkūrė Jūrų muziejų ir puoselėja jūrinę kultūrą 300 kilometrų nuo Klaipėdos. Jai bus skirta speciali ekskursija.

Panevėžys

Išskirtinių numerių savo mašinai ieškojęs panevėžietis pateko į sukčių pinkles. Susisiekęs su pardavėju vyras greitai suderėjo kainą – 630 eurų. Į nurodytą banko sąskaitą panevėžietis pervedė pinigus ir ėmė laukti, kada bus atsiųsti numeriai. Tačiau dienos ėjo, o siuntinys taip ir neatėjo.

„Regitra“ nurodė, kad žmonės vieni kitiems gali perleisti, padovanoti savo turimus numerius, tačiau norint tai padaryti, abu turi atvykti į „Regitros“ padalinį ir užpildyti reikiamus dokumentus. Vardiniai numeriai, kurių užrašą pasirenka pats žmogus, „Regitroje“ kainuoja 1,5 tūkst. eurų.

Ketvirtadienio popietę šalia Beržų ir J.Basanavičiaus g. sankryžos krovininis automobilis įvažiavo į viešojo transporto stotelę ir sužalojo du vaikus. Pirminiais duomenimis, vilkikas pats tiesiog nuriedėjo įkalne žemyn, vairuotojo jame nebuvo. Atvykę gelbėtojai vieną vaiką rado prispaustą po sunkvežimio priekiu.

Panaudoję hidraulinę įrangą ugniagesiai vaiką ištraukė ir perdavė medikams. Antras vaikas riedančio vilkiko buvo nublokštas į šoną. Atvykus medikams jis gulėjo ant žolės. Abu 13-mečiai berniukai išvežti į ligoninę.

Aleknonys

Alytaus rajono kaime įsikūręs Žuvinto biosferos rezervatas šį savaitgalį gamtos mylėtojus kviečia į migruojančių paukščių palydas.

Paukščius galima stebėti Žuvinto ežere, į kurį suplūsta tūkstančiai žąsų, gervių, ančių, taip pat jų susibūrimo vietose Buktos miško take, prie Dusios ir Žaltyčio ežerų.

Lazdijai

Buvusiame M.Gustaičio gimnazijos bendrabutyje atidarytas Lazdijų socialinių paslaugų vaikų dienos centras, persikėlęs iš ankštų patalpų. Jį galės lankyti dvigubai daugiau, per dvi dešimtis, vaikų.

Jie galės ruošti pamokas, gilinti žinias ir lavinti pomėgius kompiuterių klasėje, dailės studijoje, naudotis treniruokliais ir virtuvėle. Visos patalpos yra pritaikytos neįgaliems asmenims. Europos regioninės plėtros fondo ir rajono savivaldybės finansuoto projekto vertė – per 150 tūkst. eurų.

Leipalingis

Namo kieme Druskininkų savivaldybėje kasant žemę rasti žmogaus palaikai – kaukolė ir kaulų fragmentai.

Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kupreliškis

Biržų rajone žmonės pastebėjo degantį namą. Viduje žmonių nebuvo.

Gaisras smarkiai suniokojo rąstinį namą – nudegė stogas, perdanga, nuardytos apdegusios sienos.

Ugniagesių manymu, gaisro priežastis susijusi su elektros laidais. Jau anksčiau šeimininkas turėjo rūpesčių dėl elektros – kartais ji pradingdavo.

Anykščiai

Ilgiausiam Europoje siaurajam geležinkeliui (beveik 70 km), teberiedančiam maršrutu Panevėžys–Anykščiai–Rubikiai, rugsėjo pabaigoje sukako 122 metai. Anykščiuose apsilankantys tūkstančiai turistų ypač domisi šiuo unikaliu technikos paveldo objektu, jo istorija ir muziejaus siūlomomis pramogomis.

Siauruku vadinamą geležinkelį populiarina fotografas mėgėjas V.Pupelis. Pastarąsias dvi savaites anykštėno užfiksuoti kadrai „Siaurukas Anykščių kraštovaizdyje“ buvo demonstruojami Seime.

Laukuva

Ketvirtadienio popietę Šilalės rajone nuo Rietavo pusės Žemaičių plentu važiuojantis 25-erių vairuotojas sankryžoje nesuvaldė automobilio, trenkėsi į medį ir žuvo. Avariją matę liudininkai pasakojo, kad tik per plauką išvengta didesnės tragedijos, nes automobilis pralėkė pro iš mokyklos einančią mergaitę ir vos jos nekliudė.

Į nelaimės vietą atskubėjęs žuvusiojo draugas uždegė žvakę. Vyras prisipažino, kad nuo ryto kartu su žuvusiuoju vartojo alkoholinius gėrimus. Pasak sugėrovo, jis iš žuvusiojo atėmė raktelius, nes draugas buvo visiškai girtas, bet vėliau buvo priverstas atiduoti.

Puodžiūnai

Panevėžio rajone pasivažinėjimas krosiniu motociklu liūdnai baigėsi dviem 7 ir 12 metų vaikams. Vyresnis vairavo, o jaunesnis sėdėjo gale. Jie prisivijo dviračiu važiuojantį 13 metų berniuką, tačiau nesugebėjo saugiai jo aplenkti.

Kliudęs galinį dviračio ratą motociklininkas su keleiviu nuvirto. Vyresniajam nieko nenutiko, tačiau jaunesniam vaikui lūžo koja. Jis paguldytas į ligoninę. Dviratininkas liko sveikas.

Kaunas

Šančių kvartale ketvirtadienio rytą Liepojos gatvėje ant gatvės ir šaligatvio nuvirto namo siena. Žmonės nenukentėjo. Seną namą įsigiję savininkai ketino nugriauti statinius, bet nespėjo to padaryti. Kita dalis suklypusių konstrukcijų, sklypą sauganti siena ir vartai kol kas stovi.

„Sklypo šeimininkai sakė, kad iš pradžių pastate lankydavosi asocialūs asmenys, bet užkalus langus ir duris jie ten daugiau neateidavo“, – pasakojo ugniagesiai. Praėjus maždaug 2 valandoms nuo griūties konstrukcijos nuo gatvės buvo patrauktos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.