Po viešo skandalo – SAM reakcija: atskleidė viešuosius pirkimus, skirtus komunikacijai

Viešojoje erdvėje kilus susidomėjimui Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pastaruoju metu vykdytais viešaisiais pirkimais, pateikiame viešųjų pirkimų, vykdytų per 2021 m., finansuojamų Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, Vyriausybės rezervo lėšomis ir Sveikatos apsaugos ministerijos biudžeto lėšomis, skirtomis komunikacijai, ataskaitą, rašoma SAM pranešime.

Rudens sesija seime, seimas, Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rudens sesija seime, seimas, Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 3:12 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 12:45 PM

Visus SAM viešuosius pirkimus, skirtumas komunikacijai, galite rasti čia.

Ataskaitoje matyti, kad daugiausiai lėšų kainavo socialinės akcijos „Petys už laisvę“ viešinimas. Jos reklamos nacionalinės televizijos kanaluose kainavo 240 tūkst. eurų, o naujienų portaluose – 165 tūkst.

Pasak A. Dulkio,  mokėjimas už visuomeninio padėjėjo dalyvavimą laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ yra etiškas, tačiau taip pat pripažino, kad žiūrovas turi žinoti, jog už laidą buvo sumokėta.

„Mano nuomone, tai yra labai normalu, ir tai vyksta. Daugybė ir tiesioginės reklamos, ir integruoto turinio yra perkama ir tokiu būdu yra užsakomos tos atitinkamos paslaugos“, – sakė jis.

Lrytas.lt primena, kad penktadienį buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame feisbuko tinkle pasidalijo informacija, kad SAM įsipareigojo sumokėti 12 tūkst. eurų „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjams už laidą, kurioje dalyvautų ministerijos visuomeninis konsultantas Edgaras Kulikauskas, prisistatantis Ciniško chirurgo pseudonimu.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys penktadienį komentavo, kad pinigai yra skiriami kūrėjams, o ne visuomeniniam patarėjui. Anot jo, paslauga pirkta viešųjų pirkimų būdu, „ir jei sąžiningai mokėta kūrėjams, tai aš tiktai galiu pasidžiaugti“.

Po įvykusio skandalo vienas iš laidos kūrėjų Mantas Bertulis pareiškė, kad jam nereikia SAM pinigų.

Po kilusio skandalo iš pareigų pirmadienį pasitraukė A. Dulkio patarėja Aistė Šuksta. Ministras tikino esąs dėkingas patarėjai už darbą, tačiau akcentavo, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ atžvilgiu procesas turėjo būti organizuojamas kitaip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.