P. Saudargas dėl SAM kilusio skandalo A. Dulkio nekaltina: tikriausiai tai tiesiog komandos klaida

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) parlamentaras Paulius Saudargas nemano, kad sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui reikėtų pasitraukti po kilusio skandalo dėl „Kitokių pasikalbėjimų“ laidos. Konservatoriaus vertinimu, tai yra ne paties ministro, o jo komunikacijos komandos klaida.

Paulius Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
Paulius Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 10:04 AM, atnaujinta Nov 4, 2021, 12:39 PM

„Kalbant apie atvejį, dėl ko atsistatydino patarėja, yra tiesiog klaida. Greičiausiai komandos klaida. Neįvertino, kaip tai atrodys ir kad to negalima daryti. Aš taip manau, pats tos situacijos nemačiau, „su žvake prie lovos nestovėjau“, kaip sakoma ir negaliu tiksliai pasakyti“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė P. Saudargas.

Pasak Seimo pirmininkės pavaduotojo, ministrais paskiriant asmenis, kurie prieš tai aktyviai neveikė politikoje, neretai pasitaiko atvejų, kai būtent komunikacija ir viešųjų ryšių komandos pasirinkimas tampa silpnąja vieta.

„Kai ministras nėra politikas, neateina iš ilgamečio politinio darbo patirties, Seimo, tai dažniausiai silpniausia vieta yra komunikacija, pajautimas ir tada tikriausiai komandos pastatymas, kad žmonės, atsakingi už viešuosius ryšius, turi labai subtiliai jausti šitas ribas. Nes visada vaikštoma plonu ledu“, – mano jis.

Tačiau P. Saudargas pabrėžia nemanąs, kad pats A. Dulkys dirbtų netinkamai.

„Tai nereiškia, kad ministras nedirba profesionaliai. Žmogus labai aukštos prabos valdininkas, išlaikytas, nuoseklus. Dirba tą darbą, kuris tikrai nėra lengvas. Tas pats Veryga, kuris buvo medikas ir politikas, tai irgi buvo daug kritikos ir klaidų“, – tikino konservatorius.

Politikas atmetė ir ekspremjero Sauliaus Skvernelio išsakytą mintį, kad tuometinės Vyriausybės ministrai kritikos susilaukdavo už kur kas mažesnės reikšmės įvykius.

„Ten ne tik kotletai, bet ir keliukai buvo. Ne kotletais grįsti, bet asfaltu. Buvo namų statybų, kas taip pat negražiai atrodė politinėje arenoje. O šiuo atveju komunikacinė klaida, situacija aiški, sumos aiškios ir čia gal net nelygintini dalykai. Siūlyčiau tiesiog ir į veidrodį kartais pasižiūrėti“, – atkirto P. Saudargas.

ELTA primena, kad penktadienį buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame feisbuko tinkle pasidalijo informacija, kad SAM įsipareigojo sumokėti 12 tūkst. eurų „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjams už laidą, kurioje dalyvautų ministerijos visuomeninis konsultantas Edgaras Kulikauskas, prisistatantis Ciniško chirurgo pseudonimu.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys penktadienį komentavo, kad pinigai yra skiriami kūrėjams, o ne visuomeniniam patarėjui.

Anot jo, paslauga pirkta viešųjų pirkimų būdu, „ir jei sąžiningai mokėta kūrėjams, tai aš tiktai galiu pasidžiaugti“.

Po įvykusio skandalo M. Bertulis feisbuke pranešė atsisakąs, kad SAM pervestų pinigus, kadangi sąskaita dar nebuvo apmokėta. „Ir dedu riebų tašką ateities darbams su valdžios įstaigomis“, – rašė „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas.

Pirmadienį, po šio įvykio, iš pareigų paskelbė pasitraukianti ministro patarėja A. Šuksta.

„Šiandien atsistatydinu iš ministro Arūno Dulkio patarėjos pareigų. Prisiimu atsakomybę už esamas ir galimas pasekmes, kurias sukėlė mano priimti sprendimai dėl SAM komunikacijos“, – paskelbė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.