G. Nausėda pasiuntė žinutę A. Dulkiui: arba pasiekia „persilaužimą“, arba traukiasi Ministras sureagavo į kritiką

Pandemijos situacijai šalyje toliau blogėjant, prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį kalbėjo, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šiuo metu turi du galimus kelius.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 2:02 PM, atnaujinta Oct 8, 2021, 6:44 PM

„Per praėjusią savaitę praradome 150 gyvybių ir tai yra daugiau negu blogai – tokia situacija yra dar daugiau negu bloga, labai bloga.

Šioje padėtyje klausimas yra labai paprastas, yra du keliai ministrui. Arba jis pasako, kad jis žino, kaip pasiekti persilaužimą, nes šiuo metu Lietuva yra prasčiausioje padėtyje pagal susirgimus ir trečioje nuo galo pagal mirtingumą, arba, jeigu jis nemato kelių, kaip tai padaryti, jis tiesiog sąžiningai prisipažįsta, ir nepaima įkaitais Vyriausybės“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Manau, kad tai pirmiausiai yra premjerės sprendimas. Jei premjerė šiandien nepriima šio sprendimo, ponas A.Dulkys, jei pripažįsta, kad jam sunkoka susitvarkyti, gali padėti premjerei – kelias yra labai paprastas“, – pridūrė prezidentas.

Tuo metu valstiečių pareiškimą apie galimą interpeliaciją premjerei Ingridai Šimonytei prezidentas įvertinto skeptiškai.

„Visada skelbiant interpeliaciją reikia turėti galvoje, o kas po šios interpeliacijos. Šiandien aš kol kas nematau, arba bent jau niekas nedemonstruoja tokios politinės valios suformuoti alternatyvią Vyriausybę.

Tai turime turėti omenyje, nes, priešingu atveju, kalbėjimas apie interpeliacijas yra tiesiog politinės situacijos destabilizavimas nepasiūlant kažkokių konstruktyvių kelių, kaip iš tos galimos politinės krizės išsivaduoti“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidentas pozityviai įvertino Vyriausybės pasirinktą skatinimo vakcinuotis strategiją.

„Atsiranda pasiūlymų, kurie jau ne tiek verčia arba spaudžia darbuotojus vakcinuotis, kiek skatina juos tai daryti. Galėčiau prisiminti, jau prieš keletą mėnesių kalbėjome, kad gal galima tam tikroms tikslinėms žmonių grupėms numatyti galimybes finansiškai prisidėti, arba finansiškai paskatinti vakcinuotis.

Tuo metu buvo kalbama apie tai, kad gal jau per vėlu, nes nemaža dalis žmonių vakcinavosi, ar tai būtų socialiai teisinga ir panašiai“, – priminė prezidentas.

G.Nausėda nesiėmė vertinti Vyriausybės siūlomos 100 eurų išmokos pasiskiepijusiems senjorams, tačiau teigė manantis, kad einama teisinga kryptimi.

„Nesiimu vertinti, ar konkrečiai šis sprendimas yra geras, bet svarbiausiai, kad mentališkai pajudėjome į teisingą pusę ir nustojome vien tik spaudimo būdu siekti rezultato, o mėginame kalbėti apie tai, kas paskatintų žmones pasiskiepyti“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidento teigimu, šiandien darbdaviai jau skatina savo darbuotojus skiepytis įvairiais būdais, G.Nausėda priminė ir savivaldybių gerąsias patirtis.

„Šiandien daugiau kalbėkime ne apie priverstinius arba prievartinius metodus, nes kaip matome iš skiepijimosi tempų, jie jau duoda labai ribotą rezultatą.

Jeigu statistika neapgauna, naujai susirgusių turime daugiau, negu pasiskiepijusiųjų pirmąja doze. Tai yra – naujai susirgusių skaičius viršija pasiskiepijusių pirmąja doze skaičių. Reiškia, kad kažkas mūsų sistemoje yra blogai ir turime ieškoti naujų kelių“, – kalbėjo G.Nausėda.

Kiek vėliau į prezidento kritiką sureagavo ir pats A.Dulkys.

„Persilaužimo kelias paprastas – toliau visiems skiepytis. Šią savaitę Vyriausybėje priėmėme ir pasiūlėme Seimui papildomus reikšmingus sprendimus, kurie reikalingi imunizacijos skatinimui. Šia kryptimi intensyviai dirbame kasdien. Jaučiu premjerės pasitikėjimą ir esu susikoncentravęs į tiesioginį darbą. Savo darbo vertinimą palieku kitiems“, – rašoma A.Dulkio pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.