Įvardijo galimą S. Skvernelio kozirį: didysis klausimas – Kaunas

Ekspremjerui Sauliui Skverneliui pirmadienį pranešus apie planus įkurti naują partiją, Seimo politinių jėgų atstovai neslepia, kad vilionių prisijungti sulaukia ir jų bendražygiai. Vis dėlto, svarstoma, kad tikrasis S.Skvernelio koziris slypi ne nacionalinėje politikoje.

Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rimvydas Paleckis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimvydas Paleckis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rima Urbonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rima Urbonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rima Urbonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rima Urbonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 6:15 PM

R.Paleckis: didysis klausimas yra Kaunas

„Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėjas Rimvydas Paleckis „Žinių radijo“ laidos metu svarstė, kad naujajai S.Skvernelio partijai pavyktų rasti savo rinkėją nepaisant to, kad kairėje pozicijas užsiėmusios net kelios politinės jėgos.

R.Paleckis įsitikinęs, kad balsuodamas vidutinis Lietuvos rinkėjas vadovaujasi ne partijos programomis, bet atsižvelgia į partijų lyderius.

„Ir socdemų, ir Darbo partijos, ir konservatorių pavyzdys parodė, kad jeigu sąrašo priekyje yra lyderiai, tai partija ir eina, o kas kokią programą parašė – antraeiliai dalykai.

Akivaizdu, kad Saulius Skvernelis yra vienas populiariausių Lietuvoje lyderių, gerokai populiaresnis už Ramūną Karbauskį. Matyt, akivaizdu, kad valstiečiai toliau praradinės populiarumą, spėčiau, kad ties kokiais 6-7 proc. jie turėtų sustoti“, – prognozavo žurnalistas.

Visgi, žurnalistas pabrėžia, kad S.Skvernelio partijai įkurti reikalinga bazė. R.Paleckio žiniomis, S.Skvernelis su bendražygiais aktyviai dirba su rinkiminiais komitetais, kviesdami juos prisijungti.

„Savivaldos rinkimus daugelyje miestų laimėjo komitetai arba bent jau juose gerai pasirodė. Tai ir Druskininkai, kiti miestai. Rima Baškienė intensyviai dirba Šiauliuose, Vytautas Bakas, Tomas Tomilinas – savo apygardose.

Didysis klausimas yra Kaunas, kur pasuks Kaunas – ar Visvaldo Matijošaičio rinkimų komitetas mesis prie šios partijos. Tai ją gerokai sustiprintų. Jeigu ne, tai aišku kūrime dar gali būti visko, bet aš net neabejoju, kad partija bus įkurta ir turėsime gana stiprų žaidėją, pretenduojantį į populiariausių partijų trejetuką“ – neatmetė R.Paleckis.

R.Urbonaitė: valstiečių atžvilgiu suveiks bumerangas

Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė laidos metu kalbėjo,

„Naujo politinio darinio sukūrimas reikštų tai, kad šis darinys gali pretenduoti į ne tokį jau mažą finansavimą iš biudžeto ir gerokai apkarpytų finansavimą valstiečių partijai. O tai turbūt ir emociškai gali labai stipriai paglostyti savimeilę išėjusiems, arba tiksliau, išmestiems dabartinės frakcijos atstovams, buvusiems valstiečių frakcijos žmonėms.

Tam tikra prasme valstiečių atžvilgiu suveiks bumerangas, kurie kažkada įdėjo daug pastangų, kad socialdarbiečiams tos išmokos būtų. Dabar pajus savo kailiu, ką tai reiškia“, – kalbėjo R.Urbonaitė.

Politologė taip pat optimistiškai vertina naujosios S.Skvernelio partijos galimybes.

„Lietuviai mėgsta naujus politinius darinius, nepaisant to, kad jie kartais būna su senais veidais“, – įvertino R.Urbonaitė.

Pranešė planus

Pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime palikę parlamentarai pranešė steigiantys Demokratų partiją „Vardan Lietuvos“.

Kvietimą jungtis į partiją pasirašė visi 13 frakcijos narių: buvęs premjeras Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

S.Skvernelis tvirtina, kad naujoji politinė jėga orientuosis į centro-kairės rinkėjų flangą ir bus tautinių pažiūrų nacionalinės valstybės šalininkai.

„Yra pakankamai daug politinių jėgų, kurios deklaruoja kairias pažiūras. Mes pirmiausia orientuojamės į tikrai kairios pakraipos socialinę ekonominę politiką. Kalbant apie vertybinius pagrindus, valstybę, valstybės pagrindinius atributus, Konstitucijos elementus, iš tikrųjų esame tautinių pažiūrų arba nacionalinės valstybės šalininkai“, – sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.