S. Skvernelis steigia naują partiją: pasirašė visi frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai

Pirmadienį demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad steigia naują politinę jėgą – partiją.

Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 8:43 AM, atnaujinta Oct 18, 2021, 8:44 AM

Kvietimą jungtis į partiją pasirašė visi 13 frakcijos narių: Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Pasak frakcijos seniūno Sauliaus Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga, kuri jau turi valstybės valdymo patirtį ir gali imtis atsakomybės už šalies dabartį ir ateitį.

„Kaip nauja frakcija Seime susikūrėme neseniai, tačiau iki šiol jaučiame žmonių palaikymą, sulaukiame daug kreipimųsi iš miestų ir regionų atstovų, kurie panašiai mato dabartinę sudėtingą situaciją Lietuvoje ir nori jungtis bendriems darbams. Partijos formatą matome kaip galimybę visiems susitelkti į platesnį ir stipresnį bendraminčių ratą“, – teigia frakcijos seniūnas S. Skvernelis.

Nuo pirmadienio Lietuvos gyventojai gali tapti Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ steigėjais ir taip prisidėti prie jos įkūrimo. Norintys būti partijos steigėjais yra kviečiami registruotis interneto tinklapyje www.demokratai.lt, taip pat galima susisiekti tiesiogiai ir su pačiais frakcijos atstovais. Naujienas galima sekti ir feisbuko paskyroje – Demokratai „Vardan Lietuvos“.

„Lietuvoje šiuo metu visi yra paveikti trijų krizių: pandemijos, neteisėtos migracijos ir augančių kasdienio vartojimo produktų ir paslaugų kainų. Šalyje besitęsiant konfliktams yra apleidžiami valstybės ir visuomenės interesai, todėl žmonės jaučia įtampą, pasipiktinimą, nerimą dėl savo ir artimųjų ateities“, – sako Seimo narė Rūta Miliūtė.

Frakcijos atstovų teigimu, matydami visa tai jie yra pasirengę telkti žmones, bendruomenes, nevyriausybines organizacijas, dalyvauti viešajame gyvenime ir kelti politikos sąžiningumo, dialogo, atskaitomybės piliečiams standartus.

Tarp svarbiausių steigiamos partijos siekių – mažinti Lietuvoje skurdą, stiprinti šeimas ir šalies ekonomiką, pastarojoje srityje ypatingą dėmesį skiriant kokybiškų ir aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų steigimui, taip pat efektyvinti valstybės valdymą, suteikiant daugiau teisių savivaldai ir sprendžiant šalyje esančias krizes, mažinti korupciją ir įgyvendinti žaliojo kurso politiką, kuri užtikrintų kiekvieno teisę į švarią ir saugią aplinką.

„Kuriame partiją siekdami tvaresnės ir labiau sutelktos visuomenės. Tam būtinas didesnis socialinis teisingumas, mažesnis atotrūkis tarp turtingųjų ir vargingai gyvenančių. Norime socialiai teisingesnės Lietuvos, su lygiomis galimybėmis visiems. Norime dirbančios ir užsidirbančios visuomenės, kurioje kiekvienas gali derinti darbą ir šeimą, turi sąlygas tobulėti, mokytis visą gyvenimą, o įvykus krizei atsiremia į bendruomenę ir kokybiškas paslaugas“, – steigiamos partijos siekius akcentuoja Seimo narys Linas Kukuraitis.

Jis pažymi, kad kvietime jungtis į partiją atskleidžiami kertiniai tikslai yra ilgalaikiai ir tvarūs, jų įgyvendinimas leis tikėtis socialiai teisingesnės Lietuvos, su daugiau galimybių kiekvienam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.