A. Bilotaitė įvertino incidentą pasienyje: tai – provokacija, ateityje jų galime tikėtis įvairių

Baltarusijos pareigūnui galimai įžengus į Lietuvos teritoriją, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad tai – tik vienas iš galimų Minsko režimo provokacijų pavyzdys.

Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-19 11:09, atnaujinta 2021-10-19 11:12

„Tai tik pavyzdys, kad turime įvairiausių provokacijų, ir jų ateityje galima tikėtis ateityje įvarių. Noriu pažymėti, kad tai, ką šiandien matome, tos tendencijos rodo, kad turime būti labai gerai pasiruošę bet kokiems scenarijams.

Dėl to šiandien turėjau susitikimą su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovu, mes aptarėme situaciją, ir grįžtame prie sustiprinto mūsų sienos apsaugos režimo“, – kalbėjo A.Bilotaitė.

Pirmadienį į Lietuvą bandė patekti rekordinis skaičius migrantų – net 150 užsieniečių. Šis skaičius – vienas didžiausių nuo rugpjūčio pradžios.

„Situacija yra tokia, nes prie Lenkijos – Baltarusijos pasienio ilgą laiką matėme tikrai labai aktyvų, intensyvų bandymą neteisėtais būdais patekti į Lenkiją. Skaičiai yra įspūdingi – per parą nuo 500-800 bandymų.

Mūsų žiniomis, Lenkijos pasienis yra sustiprinta apsauga. Matome, tokius dalykus, kad asmenys, kurie neįleidžiami į Lenkiją, Baltarusijos pareigūnai juos fiziškai nuveža iki Lietuvos pasienio ir tiesiog stumia pas mus“, – įvardijo A.Bilotaitė.

Lietuvos pasieniečiai įtaria Baltarusijos pareigūną neteisėtai kirtus Lietuvos sieną – dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį gerokai padidėjo į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bandžiusių patekti ir pasieniečių neįleistų migrantų skaičius – jis pasiekė pusantro šimto ir buvo vienas didžiausių nuo rugpjūčio pradžios.

Didesni skaičiai per parą buvo fiksuoti tik rugpjūčio 8 d. ir 25 d. (po 155 asmenis) bei iškart po sprendimo dėl neįleidimo priėmimo, t. y. rugpjūčio 3 d. (247) ir 4 d. (321).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.