Koronavirusui plinant mokyklose – premjerės žinia, kas laukia vaikų

Sparčiai augant koronaviruso atvejų skaičiui mokyklose, premjerė Ingrida Šimonytė antradienį teigė, kad grįžimas prie nuotolinio ugdymo nėra svarstomas, tačiau gali būti ilginamas rudens atostogų laikas.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 10:38 AM, atnaujinta Oct 20, 2021, 7:38 AM

„Apie atostogų trukmę yra diskutuojama. Manau, kad kai ministerijos nutars, pasitarusios su ekspertais, koks sprendimas būtų geriausias, tą sprendimą pristatys“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Anot premjerės, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planus dėl atostogų prailginimo pristatys jau antradienį arba trečiadienį.

„Trečdalis naujų atvejų kiekvieną dieną yra vaikai ir paaugliai iki 18 metų. Dalis iš jų galėtų būti paskiepyta. 12-15 metų grupėje dabar persirgusių vaikų jau yra keliolika procentų – tai yra tikrai daug. Paskiepytų yra apie 30 proc. – imunizacija sparčiai didėja, bet, deja, didėja susirgimo būdu.

Žinau, kad kai kurie tėvai abejoja dėl vaikų skiepijimo baimindamiesi kažkokių šalutinių poveikių, bet keistai nesibaimina šalutinių poveikių, kuriuos gali atnešti pati liga, kurie irgi yra mums iki galo neaiškūs.

Skaičiai, kurie yra jau dabar, yra pakankamai dideli. Kaip tam tikras grandinės nutraukimas toks sprendimas gali būti, bet apie vaikų grąžinimą į nuotolinių ugdymą kalbos nėra“, – patikino premjerė.

Pirmadienį pranešta, kad Vyriausybėje svarstoma galimybė paankstinti moksleivių rudens atostogas ir jas pradėti jau nuo kitos savaitės. Rudens atostogos truktų ne vieną, o dvi savaites.

Statistikos departamento duomenimis, ugdymo įstaigose yra 590 aktyvių protrūkių, su jais siejami 2694 užsikrėtimai. Tai daugiau nei pusė visų protrūkių, jų visoje šalyje fiksuota 842, su jais iš viso siejama 4490 naujų atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.