Iššūkį R. Karbauskiui metęs G. Surplys: visi suprantame, kas toliau ves partiją

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko rinkimuose Ramūnui Karbauskiui pirštinę metęs Giedrius Surplys įsitikinęs, kad partijai ir toliau vadovaus dabartinis jos pirmininkas – valstietis teigė besitikintis surinkti 30 proc. partijos narių balsų.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kontrimas.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kontrimas.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis ir Giedrius Surplys<br>Lrytas.lt koliažas
Ramūnas Karbauskis ir Giedrius Surplys<br>Lrytas.lt koliažas
Kodėl buvęs ministras G.Surplys (kairėje) nepatraukė įkandin S.Skvernelio?<br>T.Bauro nuotr.
Kodėl buvęs ministras G.Surplys (kairėje) nepatraukė įkandin S.Skvernelio?<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-10-22 09:04

Skeptiškai į valstiečių partijos pirmininko rinkimus žiūri ir politikos ekspertai, įsitikinę, kad partijos pirmininko rinkimai – butaforiniai, o valstiečiai neturi kuo pakeisti dabartinio partijos lyderio.

Nėra alternatyvų?

Šešėlinis valstiečių užsienio reikalų ministras, buvęs Žemės ūkio ministerijos vadovas G.Surplys „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ teigė suprantantis, kad galimybių vadovauti valstiečių partijai – nedaug.

„Mano šansai laimėti nėra dideli. Sakyčiau, kad 30 proc. būtų labai neblogas pasirodymas. Natūraliai, visi suprantame, kad partiją ir toliau pirmyn ves Ramūnas Karbauskis“, – įsitikinęs kitas kandidatas G.Surplys.

„Nenustebčiau, jeigu surinkčiau 30 proc.“ – pridūrė jis.

Savo ruožtu viešųjų ryšių specialistas laidos metu kalbėjo, kad iš tiesų valstiečių partijos pirmininko rinkimuose yra tik vienas kandidatas.

„Iš tikrųjų turime vieną kandidatą. Šioje partijoje aš kol kas nematau ryškių alternatyvų, kurios galėtų pakeisti Ramūną Karbauskį. Jie kažkokia forma turi pasiūlyti tai, kad visuomenė matytų demokratijos procesą – tai ir atsitiko.

Tačiau būkime realistai – dabartinėje situacijoje valstiečiai neturi kuo pakeisti esamo pirmininko, nėra tokio ryškaus lyderio. O laikai ateina neramūs, jiems teks labai stipriai betonuoti savo gretas“, – įsitikinęs L.Kontrimas.

„Tie, kas nelabai mėgsta R.Karbauskio, turi nusiraminti ir dar pasiruošti kelerius metus su juo pagyventi“, – pridūrė jis.

Tikslas – kitoks

Savo ruožtu pats G.Surplys neslepia, kad jo kandidatavimo tikslas nėra pergalė.

„Kandidatuoju tam, kad mūsų partija pademonstruotų tiems, kas ja domisi, kad iš tikrųjų esame demokratinė bendruomenė ir turime pasirinkimą.

Blaiviai vertinu savo šansus. Ramūno Karbauskio indėlis ir įdirbis partijoje yra daug didesnis, didžiąja dalimi mūsų sėkmė yra dėka šio žmogaus idėjų, užsidegimo ir entuziazmo.

Bet aš tikrai turiu savo programą, esu ją atskleidęs partijos nariams. Noriu, kad mūsų partijos nariai turėtų pasirinkimą, kurie jie išreikš visuotiniuose rinkimuose, kokių dar nėra buvę“, – sakė G.Surplys.

Valstietis kalbėjo, kad esminė takoskyra tarp jo ir R.Karbauskio yra gebėjimas įsiklausyti.

„Tie, kurie pažįsta mus abu, visada pabrėžia, kad aš esu labiau dialogo, įsiklausimo žmogus. Ramūnas pasižymi žaibiška intuicija, dažniausiai ji pasiteisina“, – įvardijo valstietis.

Viliojo ir S.Skvernelis

G.Surplys pripažino, kad Sauliaus Skvernelio įkurta nauja politinė jėga viliojo prisijungti ir jį, tačiau valstietis teigė pasiūlymo net nesvarstęs.

„Mano apsisprendimas yra senas, aiškus ir tikrai nesvyruojantis. Visada buvau tas, kuris bando ir R.Karbauskiui, ir S.Skverneliui pasakyti, kad mūsų galia yra vienybėje, tandeme. Dabar įvyko taip, kaip įvyko, bet mano sprendimui įtakos tai neturėjo. Taip ir parašiau atsisveikinimo laiške – kad liekame draugais, bet sėkmės jums nelinkiu, nes būsime konkurentais“, – pabrėžė G.Surplys.

Tuo metu komunikacijos ekspertas L.Kontrimas pastebi, kad pastaruoju metu valstiečiai viešojoje erdvėje pralaimi tiek socialdemokratams, tiek S.Skverneliui, todėl LVŽS turės gerokai padirbėti, jei norės išsiveržti į priekį.

„S.Skvernelis labai intensyviai komunikuoja, ir pagrindinę žinučių dienotvarkę kuria nebe valstiečiai, kas dar visai neseniai buvo jų rankose“, – pabrėžė komunikacijos specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.