Rusijos pareigūnų buvęs sulaikytas B. Markauskas grąžintas į Lietuvą: „Esu geras žvejys, bet, pasirodo, orientacininkas ne koks“

Rusijos pareigūnų Kuršių mariose sekmadienį buvę sulaikyti trys Lietuvos piliečiai – Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir du verslininkai – perduoti Lietuvai, BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerija (URM).

Bronius Markauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Bronius Markauskas<br>D.Umbraso nuotr.
 Bronius Markauskas.<br>G.Pilaičio nuotr.
 Bronius Markauskas.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 24, 2021, 4:47 PM, atnaujinta Oct 24, 2021, 10:49 PM

„Lietuvos sienos įgaliotinis pranešė, kad visi incidento Kuršių mariose dalyviai jau Lietuvoje. Perdavimo procedūra baigta“, – BNS sekmadienio vakarą informavo užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Lietuvos piliečiai buvo perduoti Panemunės pasienio poste.

Pats B. Markauskas feisbuke dėkojo už pagalbą.

„Esu geras žvejys, bet, pasirodo, orientacininkas ne koks. Turbūt jau girdėjote apie šiandien įvykusį incidentą. Noriu patvirtinti, kad ši informacija yra teisinga. Šiandien žvejodamas Kuršių mariose netyčia kirtau Rusijos valstybės sieną. Buvau sulaikytas ir skirta piniginė bauda. Apgailestauju dėl šio incidento. Įvykis ne pats maloniausias, bet jau vykstu namo. Taip pat noriu padėkoti ir mūsų šalies konsuliniams pareigūnams už operatyvumą ir pagalbą“, – rašė jis.

Apie incidentą pranešusio portalo 15min.lt žiniomis, Rusijos pareigūnai dėl galimo sienos pažeidimo sekmadienį sulaikė Klaipėdos rajono merą, buvusį žemės ūkio ministrą B. Markauską ir du verslininkus – buvusį B. Markausko patarėją Dalių Žilinską ir Romualdą Šukį.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis BNS teigė, kad įvyko sienos pažeidimas, veikiausiai netyčinis.

„Sienos pažeidimas – netyčinis, greičiausiai. Čia prieš 14-tą valandą fiksuotas, Kuršių mariose kateris, pirminiais duomenimis, kirtęs sieną įplaukė į Rusijos pusę ir buvo sulaikytas Rusijos pareigūnų. Kiek žinome, yra trys Lietuvos piliečiai“, – kalbėjo G. Mišutis.

Pasak jo, kaip įprasta tokiais atvejais, pradeda veikti Sienos įgaliotinio institutas, kuris yra sukurtas panašiems incidentams spręsti – keičiamasi informacija, tikslinamos aplinkybės.

G. Mišučio teigimu, tokių sienos kirtimo incidentų būna ypač šiltuoju metų laiku: „pramogautojai, kateriai, jachtos ir taip toliau – ir į vieną, ir į kitą pusę pasitaiko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.