Konservatorių prezidiumas palaiko žemės ūkio ministrą K. Navicką, sudaryta darbo grupė

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas ketvirtadienį pareiškė paramą žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui.

Kęstutis Navickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Navickas.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 7:33 PM, atnaujinta Oct 28, 2021, 8:22 PM

TS-LKD prezidiumas, atsižvelgdamas į žemdirbių susirūpinimą dėl žemės ūkio sektoriaus problemų ir ateities, sudarė partijos frakcijos Seime narių darbo grupę, kuri sieks platesnio dialogo su žemės ūkio sektoriaus socialiniais parneriais, pranešė partija.

Darbo grupei vadovaus buvęs žemės ūkio ministras, Seimo narys Kazys Starkevičius.

„Ministerijai reikalingi perkrovimai, ir jie bus“, – po TS-LKD prezidiumo posėdžio BNS sakė K. Starkevičius.

Anot jo, Žemės ūkio ministerijos politinėje komandoje reikalingas atnaujinimas.

Ketvirtadienį vykusiame nuotoliniame TS-LKD prezidiumo posėdyje dalyvavo ir Lietuvos žemės ūkio tarybos nariai.

„Atviroje ir konstruktyvioje diskusijoje taryba pateikė savo poziciją dėl K. Navicko vadovaujamos ministerijos vykdomų darbų, Vyriausybės programos įgyvendinimo. TS-LKD prezidiumo nariai išklausė ir susipažino su Žemės ūkio tarybos nuomone, taip pat į žemdirbių kritiką posėdyje galėjo sureaguoti ir pats ministras K. Navickas“, – rašoma pranešime.

Konservatoriai pabrėžė, kad „K. Navickas savo veikloje vadovaujasi valdančiosios koalicijos sutartimi, nuosekliai įgyvendina Vyriausybės programą, pradėjo modernizuoti Lietuvos žemės ūkį bei gerinti Lietuvos kaimo ekonominę ir socialinę padėtį“.

Praėjusią savaitę Lietuvos žemės ūkio taryba paragino trauktis žemės ūkio ministrą K. Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo.

Tarybos pirmininko Jono Vilionio duomenimis, nepasitikėjimą išreiškė visos dešimt tarybai priklausančių asociacijų, todėl ministras turi atsistatydinti.

Pats ministras tuomet tvirtino atsistatydinti neketinantis. Anot jo, Lietuvos žemės ūkio taryba ir ypač žaliuoju kursu nepatenkinti grūdininkai jam daro politinį spaudimą.

„Už šitų frazių (atsistatydinti – BNS) slypi interesas, kad nebūtų žaliojo kurso, o jis labiausiai palies grūdų augintojų sektorių. Pavyzdžiui, ariamoje žemėje pagal direktyvą turėtų atsirasti 4 proc. neariamos žemės – tai yra turi mažėti intensyvumas. Kitas susijęs dalykas – sėjomaina, tai yra kviečius, miežius, kitas kultūras auginantys ūkininkai kas kelis metus privalės jas pakeisti dirvą gerinančiomis kultūromis“, – aiškino K. Navickas.

Kita žemdirbių organizacija – Žemės ūkio rūmai – yra sakę, jog neįžvelgia priežasčių nepasitikėti ministru.

Atleisti žemės ūkio ministrą šią savaitę paragino opozicinė Regionų frakcija Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.