Užsienio reikalų ministerija augalams ir jų priežiūrai ketina išleisti 12 tūkst. eurų

Užsienio reikalų ministerija (URM) augalams ir jų priežiūrai planuoja išleisti daugiau kaip 12 tūkstančių eurų, skelbia portalas 15min.

Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 5:00 PM, atnaujinta Oct 28, 2021, 5:09 PM

Kaip rašė portalas, URM pirmoje metų pusėje pasirašė sutartį dėl ministerijos prieigose ir pastato viduje vazonuose augančių augalų priežiūros. Jos suma metams – daugiau nei 12 tūkstančių eurų.

Sutartyje nurodoma, kad paslaugos tiekėja, dirbanti pagal individualios veiklos pažymą, sodins ir persodins augalus, juos laistys, genės, formuos lają, purens, tręš, purkš nuo parazitų, valys vazonus. Anot 15min, numatyta, kad už augalų priežiūrą kas mėnesį bus mokami 508 eurai, sodinimo ir persodinimo įkainis numatytas atskira eilute – viena valanda šios veiklos įkainota 24 eurais.

„Užsienio reikalų ministerija atliko mažos vertės viešąjį augalų priežiūros paslaugų pirkimą ir pasirašė sutartį su mažiausią kainą pasiūliusiu šios paslaugos teikėju“, – atsakymuose 15min teigė ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas ir pacitavo sutarties punktus, kuriuose nurodoma, ką pagal sutartį įsipareigojo atlikti augalus prižiūrinti moteris.

Pažymima, kad 2017-aisiais tai ministerijai kainavo 5282 eurus, 2018 – 3405 eurus. Nuo 2019 metų, anot URM, tai daro Lina Davidonienė: 2019 metais augalų priežiūra atsiėjo 3044 eurus, 2020-aisiais – 5590 eurus, šiemet už tai sumokėti 4503 eurai.

Savo poziciją pateikė ir Užsienio reikalų ministerija.

„Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, Užsienio reikalų ministerija praneša, kad nuo 2017 iki 2018 metų atskiras augalų priežiūros paslaugas ministerijoje teikė UAB „Floralita dizainas“. Buvo atliekami mažos vertės vienkartiniai pirkimai. Faktinės išlaidos už augalų priežiūrą niekada neviršijo 6 tūkst. eurų per metus.

Siekdama pagerinti paslaugų kokybę ir užtikrinti nuolatinę Užsienio reikalų ministerijoje esančių augalų priežiūrą, ministerija atnaujino nuolatinių profesionalių augalų priežiūros paslaugų pirkimą.

Pagal galiojančius viešųjų pirkimų teisės aktus buvo atliktas mažos vertės augalų priežiūros paslaugų pirkimas, apklausiant keturis tiekėjus, kurie apklausai buvo pasirinkti atsižvelgiant į rekomendacijas ir atsiliepimus.

Sutartis pasirašyta su mažiausią kainą pasiūliusiu šios paslaugos teikėju“, – pranešė ministerija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.