V. Čmilytė-Nielsen: tikiuosi, G. Nausėda ir T.V. Raskevičius ras būdų sutarti dėl susitikimo formos

Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkui Tomui Vytautui Raskevičiui kol kas nepavyksta suderinti susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda dėl rengiamo Partnerystės įstatymo projekto. Tačiau Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen viliasi, kad politikai dar ras būdų susitarti dėl susitikimo žanro bei formos.

Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 1:53 PM

„Seimo pirmininkė mano, kad šie politikai ras būdų susitarti dėl susitikimo žanro bei formos“, – Eltai atsiųstame komentare teigia Seimo pirmininkės atstovė spaudai Ilona Petrovė.

T. V. Raskevičius ketvirtadienį socialiniame feisbuko tinkle pakvietė šalies vadovą G.Nausėdą kartu suvalgyti picą. Taip politikas reagavo į Prezidentūros išplatintą atsakymą, kad dėl Seime rengiamo lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo šalies vadovas iki projekto pateikimo Seime su jo iniciatoriais nesusitiks.

Vis dėlto, kaip Delfi vėliau patvirtino T. V. Raskevičius, Prezidentūra jo siųstos picos nepriėmė ir grąžino ją atgal.

ELTA primena, kad prezidentas pirmadienį susitiko su LGBT vaiko mama R. Račiene. Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis pabrėžė, kad prezidentas bendrauja su LGBT bendruomenės atstovais ir žino jos problemas.

R. Račienė patvirtino prezidento patarėjo teiginius, kad šalies vadovas turi pažįstamų žmonių, kurie priklauso LGBT bendruomenei.

„Prezidentas sakė, kad turi asmeniškai šitų pažinčių. Valgo kartu picas. Klausiau, ar jis dėl to neužsikrėtė homoseksualumu. Sakė, kad ne“, – po susitikimo tuomet teigė R. Račienė.

Tuo metu Seimo narys T. V. Raskevičius raštu kreipėsi į prezidentą G. Nausėdą, kviesdamas jį susitikti ir aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą. Šių metų gegužę Seimas po pateikimo grąžino Partnerystės įstatymo projektą iniciatoriams tobulinti. Liepą prezidentas išsakė poziciją, kad Partnerystės įstatymą jis būtų vetavęs dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo.

Tačiau Prezidentūra tvirtina, kad šalies vadovas neketina atsakyti į Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kvietimą ir ruošiamą lyčiai neutralios Partnerystės įstatymą aptarti dar iki projekto pateikimo Seime.

„Tik pristačius įstatymą Seimo nariams, išgirdus jų vertinimus ir pritarus įstatymo pateikimui, manome, tikslinga pradėti platesnes diskusijas, kuriose dalyvautų ir valstybės vadovas“, – Eltai atsiųstame komentare teigia Prezidento komunikacijos grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.