A. Dulkys: judėjimo ribojimo Kalėdų laikotarpiu tikrai neplanuojame svarstyti Dalyje Lietuvos pastebimi pirmieji stabilizavimo požymiai

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad judėjimo tarp savivaldybių ribojimų Kalėdų laikotarpiu tikrai neplanuojama įvesti. Ministro teigimu, ši priemonė buvo reikalinga ir efektyvi tuomet, kai gyventojai dar neturėjo galimybės pasiskiepyti nuo COVID-19.

Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-04 12:25, atnaujinta 2021-11-05 11:59

„Judėjimo ribojimai, šita priemonė buvo efektyvi, kai mes neturėjome vakcinų. Ji yra labai brangi, ji yra labai sudėtinga ir šiuo metu mes tos priemonės tikrai nesvarstome“, – Seime ketvirtadienį teigė A. Dulkys.

ELTA primena, kad nuo COVID-19 skiepytis atsisakiusiems gyventojams riboti judėjimą tarp savivaldybių Kalėdų laikotarpiu pasiūlė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Vakarų Lietuvoje pastebimi pirmieji stabilizavimo požymiai

Ministras taip pat informavo, kad Vakarų Lietuvoje galima pastebėti pirmuosius epidemiologinės situacijos stabilizacijos požymius, taip pat, pasak jo, stabilizuojasi situacija reanimacijose.

„Pirmuosius nedidelius stabilizavimo požymius Vakarų Lietuvoje mes matome. Tai sakau, kad tiesiog matytume vėl visą visumą. Kitas dalykas, pastarąsias dvi savaites mums tikrai jau pavyko stabilizuoti situaciją reanimacijoje. Tai labai svarbi žinutė, nes čia yra pagrindiniai ištekliai, tai kainuoja daugiausia, čia mes turime didžiausią problemą su aukštos kvalifikacijos gydytojais, į tai ir yra nukreiptos mūsų priemonės“, – pažymėjo jis.

A. Dulkio teigimu, visos Vyriausybės taikomos COVID-19 valdymo priemonės yra nukreiptos į tai, kad nereikėtų dar kartą skelbti karantino režimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.