Migrantų stovykloje Medininkuose per neramumus panaudotos ašarinės dujos

Pirmadienį migrantų stovykloje Medininkuose per neramumus panaudotos ašarinės dujos, svarstoma pradėti ikiteisminius tyrimus.

Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Migrantai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 8:39 PM

„Bandant juos raminti, kai kurie bandė pasipriešinti, už ginklų palaikyt ir taip toliau, tai buvo panaudotos ašarinės dujos, tačiau niekas nenukentėjo“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Pasieniečių mokyklos teritorijoje įkurtoje konteinerinių namelių stovykloje protestavo apie kelis šimtus migrantų, tačiau iki vakaro jie tęsėsi tik tame sektoriuje, kuriame gyvena šeimos.

Anot pasieniečių atstovo, taip pat buvo panaudoti antrankiai, kuriais aršiausi migrantai atskirti, šiuo metu svarstoma dėl ikiteisminių tyrimų.

„Buvo panaudoti antrankiai, kuriais pasipriešinę migrantai buvo surakinti ir atskirti. Dabar sprendžiama, ar šešių migrantų atžvilgiu pradėti ikiteisminius tyrimus dėl pasipriešinimo, riaušių ir taip toliau“, – teigė VSAT atstovas.

Jis taip pat sakė, kad buvo iškviesti medikai, tačiau pagalbos prireikė ne dėl panaudotų ašarinių dujų.

„Buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba kitame sektoriuje gyvenančiai migrantei, kuriai pasidarė bloga“, – kalbėjo G. Mišutis.

Pasak VSAT atstovo, šiuo metu situacija migrantų stovykloje Medininkuose yra rami.

Neramumų pirmadienį būta Kybartų bei Pabradės Užsieniečių registracijos centruose, taip pat ir pabėgėlių centre Rukloje, Jonavos rajone, tačiau incidentų ten neužfiksuota.

Protesto akcijos migrantų stovyklose surengtos Baltarusijoje prie Lenkijos pasienio susitelkus didelei migrantų grupei. Ji bandė prasiveržti į šalies teritoriją, tačiau Lenkijos pajėgos tam užkirto kelią.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas anksčiau pirmadienį teigė neatmetantis, kad migrantų veiksmai Lietuvoje ir Baltarusijos-Lenkijos pasienyje gali būti koordinuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.