Neramumus Lenkijos pasienyje su A. Duda aptaręs G. Nausėda: Lietuva pasirengusi padėti Prezidentas rengia skubų susitikimą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda telefonu aptarė situaciją Lenkijos pasienyje su Baltarusija, rašoma Prezidentūros pranešime.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrzejus Duda, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrzejus Duda, Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrzejus Duda, Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Andrzejus Duda, Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 3:49 PM, atnaujinta Nov 8, 2021, 4:46 PM

Šalies vadovas išreiškė solidarumą su Lenkija ir teigė, kad Lietuva yra pasirengusi suteikti pagalbą Lenkijai atremiant šiuo metu patiriamą nelegalių migrantų antplūdį iš Baltarusijos.

„Baltarusijos režimo vykdomos hibridinės atakos mastas yra beprecedentis. Turime išlikti vieningi ir solidarūs. Lietuva pasirengusi bendradarbiauti su Lenkija ir prisidėti visomis įmanomomis priemonėmis suvaldant šią krizę“, – teigė Prezidentas.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai sutarė palaikyti ryšį, nuolat keisdamiesi informacija apie situaciją pasienyje su Baltarusija ir koordinuodami veiksmus.

G. Nausėda: struktūros turi padaryti viską, kad užkirstų kelią provokacijoms pasienyje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos jėgos struktūros turi padaryti viską, kad užkirstų kelią galimoms provokacijoms ir incidentams pasienyje su Baltarusija.

Jis taip komentavo Vidaus reikalų ministerijos siūlymą pasienyje įvesti nepaprastąją padėtį, reaguojant į situaciją ties Lenkijos-Baltarusijos siena.

„Prezidentas pabrėžia, kad A. Lukašenkos režimui tęsiant ir intensyvinant hibridinę ataką prieš Europos Sąjungą, organizuojant masinį nelegalių migrantų antplūdį prie Baltarusijos-Lenkijos sienos, Lietuvos vidaus reikalų ir krašto apsaugos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos“, – BNS pirmadienį sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Jo teigimu, šalies vadovas antradienį susitiks su Vyriausybės, pasieniečių, kariuomenės ir specialiųjų tarnybų atstovais aptarti situacijos ir veiksmų, kurių imasi Lietuva, bei galimus teisinio režimo pokyčius.

Primename, kad Lenkijos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad pasienyje, Baltarusijos teritorijoje, susitelkė didžiulė migrantų kolona, ketinanti „masiškai“ prasiveržti per sieną į Lenkiją.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar beveik 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.