Reaguojant į situaciją pasienyje – Lietuvos kariuomenės žinia: pakeltas budrumo lygis

Reaguojant į situaciją pasienyje su Baltarusija pirmadienį pakeltas budinčių Lietuvos kariuomenės padalinių budrumo lygis, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 4:09 PM

Pasak pranešimo, sutrumpintas reakcijos laikas, per kurį papildomos karių pajėgos, be šiuo metu jau budinčių pasienyje, atvyktų į pagalbą Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT).

Dalis karių taip pat perkelta į kitas dislokacijos vietas, iš kurių greičiau galėtų pasiekti galimas neteisėtų sienos kirtimų vietas.

„Ši situacija nėra karinė invazija ar tiesioginė grėsmė šalies teritoriniam vientisumui, tačiau tai – organizuotai į mūsų valstybę nukreipta nelegali migracija, su kuria tvarkosi Vidaus reikalų ministerijos institucijos, o Lietuvos kariuomenė atlieka vieną iš savo funkcijų taikos metu ir remia VRM padalinius savo pajėgumais“ – pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Pirmadienio duomenimis, šiuo metu Vidaus reikalų ministerijos institucijoms suvaldyti migrantų krizę padeda apie 1200 karių. Kariai paramą suvaldant nelegalių migrantų krizę Vidaus reikalų ministerijos institucijoms teikia nuo birželio.

Reaguodama į migrantų susitelkimą ties Baltarusijos siena su Lenkija, Vidaus reikalų ministerija pirmadienį pasiūlė įvesti nepaprastąją padėtį Lietuvos pasienyje.

Lenkijos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad pasienyje, Baltarusijos teritorijoje, susitelkė didžiulė migrantų kolona, ketinanti „masiškai“ prasiveržti per sieną į Lenkiją.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar beveik 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.