V. Blinkevičiūtė: valdantieji „pavertė parlamentą šiuo metu nereikalingos ir net žalingos priešpriešos įkaitu“

Apžvelgdami pirmuosius šios kadencijos Seimo metus, opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderiai sako, kad valdantieji „pavertė parlamentą šiuo metu nereikalingos ir net žalingos priešpriešos įkaitu“.

Vilija Blinkevičiūtė ir Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-12 11:20

„Konservatoriai ir liberalai didžiausiu savo priešu ir taikiniu pasirinko prezidentą Gitaną Nausėdą. Taip, neklystančių nėra. Vis dėlto tikslas aiškus: dėl visų savo nesėkmių kaltinti ir apkaltinti valstybės vadovą, dalį visuomenės, nors iš pat pradžių buvo aišku, kad kai kurie ministrai atsisėdo ne į savo roges.

O kai kurie Seimo nariai stačia galva nėrė į priešų paieškas ir užvirė pykčio košę. Tokio valdymo pasekmė – chaotiški, kartais sveikam protui prieštaraujantys sprendimai, visuomenės suskaldymas ir pykčio atmosfera“, – vertina LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

Ji pabrėžia, kad neeiliniams iššūkiams įveikti reikia darnos, ir siūlo telktis.

„Tik taip pavyks spręsti valstybę ir jos žmones užgulusias problemas. Kas ką įveiks valdžios olimpe, žmonėms neįdomu. Apmaudu, kad galia demonstruojama ir priešų ieškoma netgi valdant pandemiją, nors šiuo klausimu svarbu rasti kuo platesnį sutarimą su visuomene“, – priduria V. Blinkevičiūtė.

G. Paluckas: konservatoriai atidarė daugybę kovos frontų

Ypač grėsminga tendencija LSDP Seimo frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas laiko tai, kad net užsienio politika pavirto santykių aiškinimosi arena.

„Skandalingiausią išpuolį prieš šalies prezidentą surengė ne kas kitas, o Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, pagrasindamas kreiptis į Valstybės saugumo departamentą. Konservatoriai visada gina ir pateisina Ž. Pavilionį. Gal jis tiesiog atviriausiai reiškia jų mintis?“ – svarsto parlamentaras.

G. Palucko vertinimu, valdantieji naudojasi krize dėmesiui nuo opių problemų nukreipti: būtent nuo infliacijos, visuotinio brangimo ir atidėtų reformų.

„Infliacija siaučia: brangsta ne tik elektra ir dujos, bet ir vanduo, maistas. Ingrida Šimonytė nusiplovė rankas, pareikšdama, kad valdžia bejėgė prieš kainų kilimą, o finansų ministrė atsižegnojo nuo bet kokios mokesčių reformos. Energetikos ministras slapstosi. Skolinamasi po tris ir daugiau milijardų. Ir visa tai vadinama stabilumu“, – stebisi G. Paluckas.

Anot socialdemokratų frakcijos seniūno, „tvoros statybų ir panašūs spektakliai padeda valdžiai nukreipti dėmesį nuo skandalingų reformų: pandemijos įkarštyje mažinamo lovų skaičius gydymo įstaigose, neaiškios „Tūkstantmečio mokyklų“ programos ir įstrigusios viešojo administravimo sistemos reformos.“

„O štai toks svarbus žaliasis kursas pristatytas taip nevykusiai, kad tapo kone keiksmažodžiu – niekas nesugeba dorai paaiškinti, kaip mes jį realizuosime“, – pažymi G. Paluckas.

Socialdemokratai apgailestauja, kad valdančioji Seimo dauguma automatiškai atmetinėja visus pasiūlymus mažinti mokesčių naštą mažiau uždirbantiems žmonėms.

Šios kadencijos Seimas pradėjo dirbti 2020 metų lapkričio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?