L. Kasčiūną suerzino Miuncheno merės noras priimti pasienyje įstrigusius migrantus: „Nevelkite į tai Lietuvos“

„Visi turi teisę kviestis ar ne naujus migrantus, bet tada, miela ponia, siųskite savo lėktuvus tiesiai į Minską ir gabenkitės šiuos srautus tiesiai iš ten, o dar geriau – tiesiai iš Irako ar Afrikos, bet nevelkite į tai Lenkijos, Lietuvos ar Latvijos“, – tokiais žodžiais į Miuncheno valdžios žinutę, kad priimtų Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusius migrantus, pasitiko Laurynas Kasčiūnas.

L.Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 9:48 PM

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas šeštadienį negailėjo kritikos Miuncheno merei Verenai Dietl.

„Kol rytų Europos valstybės ginasi nuo hibridinės agresijos, pasireikšti nusprendė žinoma „No Borders, No Walls“ ideologijos aktyvistė, Miuncheno merė socialdemokratė V.Dietl, kuri reikalauja visus migrantus nuo sienos su Baltarusija perkelti į Vokietiją. Nesigilinsiu į jos teisiškai švelniai tariant abejotinus įgaliojimus kviesti migrantus į Vokietiją, bet jeigu tokios iniciatyvos virstų praktika, tai reikštų ne kelių tūkstančių migrantų perkėlimą, o nesustojamą nelegalios migracijos srautą per ES rytų sieną. Dar gerai uždirbtų ir Lukašenka su Sirijos režimo avialinijomis“, – feisbuke rašė L.Kasčiūnas.

Konservatorius taip pat pranešė, kad naktį Lenkijos-Baltarusijos pasienyje „įvyko itin pavojinga eskalacija.“

„Kuri galėjo sukelti be galo rimtas, nebeprognozuojamas pasekmes. Nėra pagrindo manyti, kad įžūlios Baltarusijos režimo provokacijos baigsis. Visi duomenys rodo priešingai, kad įtampa ties Lenkijos siena šiuo metu gali tik augti, – teigė L.Kasčiūnas. – Paraleliai siekiama nelegalius migrantus, kurie dažnu atveju ir agresyvūs, demonstruoti kaip aukas ir įkaitus, kaltinant Vakarus, o ypač Lenkiją ir Lietuvą. Tai intensyviai vykdo ne tik Baltarusijos režimas, bet aktyviai į tai įsijungė ir Rusijos Užsienio reikalų ministerija ir net asmeniškai prezidentas Vladimiras Putinas („man taip gaila ten esančių vaikų“).“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.