R. Liubajevas: sunku prognozuoti, ar prie Lenkijos esantys neteisėti migrantai nebus nukreipti į Lietuvos pasienį

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas sako, kad Lenkijos pareigūnams sustiprinus pajėgas, siekiant užkirsti nelegalių migrantų prasiveržimą per kontrolės punktą, Lietuva turi išlaikyti sustiprintą režimą.

Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rustamas Liubajevas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 3:25 PM

„Iš atvirų šaltinių matome, kad labai didelė neteisėtų migrantų grupė šiuo metu yra Bruzgi kontrolės punkte. Tą informaciją patvirtino ir mūsų kolegos Lenkijos pasieniečiai (...). Lenkijos pareigūnai sukoncentravo, dislokavo papildomas pajėgas ir technines priemones, bandys užkirsti kelią prasiveržimui per kontrolės punktą. Sunku prognozuoti, kaip toliau pasisuks situacija, ar nebus tie neteisėti migrantai nukreipti į Lietuvos ir Baltarusijos pasienį“, – pirmadienį Vidaus reikalų ministerijoje kalbėjo R. Liubajevas.

Anot VSAT vado, Lietuva turi būti pasiruošusi, jei neteisėti migrantai nuo Lenkijos ir Baltarusijos sienos pasuks Lietuvos link.

„Tikrai turime išlaikyti pakankamai aukštą parengties lygį, kad būtų galima atremti bandymus neteisėtai patekti į Lietuvą. Todėl siena saugoma ir kontroliuojama sustiprintu režimu, nuo praėjusios savaitės mes išlaikome labai aukštą parengties lygį“, – pabrėžė R. Liubajevas.

ELTA primena, kad pirmadienį didžiulė migrantų kolona paliko migrantų stovyklas ir pajudėjo sienos prie pasienio posto Bruzg link, per kurį bando patekti į Lenkijos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.