Išaugusį S. Skvernelio populiarumą ekspertas lygina su užmirštu ir nostalgišku prekiniu ženklu, V. Blinkevičiūtei teks pasistengti

Pirmadienį paskelbti naujausi politinių partijų ir politikų reitingai šįkart itin sėkmingi buvusiam premjerui, naujosios Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnui Sauliui Skverneliui. Jo populiarumas ūgtelėjo: premjero pozicijoje dabar jį matytų 12,6 proc. rinkėjų. Komunikacijos eksperto teigimu, tokį ekspremjero šuolį lėmė ir tai, jog jo savotišką sugrįžimą dalis visuomenės pasitiko su nostalgijos jausmu.

 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 5:57 AM

Apie tai „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ kalbėjo komunikacijos ekspertas Mindaugas Lapinskas.

Sėkmę lėmė ir nuoširdumas

S.Skvernelį premjero pozicijoje dabar matytų 12,6 procentų rinkėjų. Rugsėjį jo reitingas siekė 9,5 proc. 

Komunikacijos specialistas M.Lapinskas jo sėkmę reitingų lentelėje palygino su jau užmirštu, bet nostalgišku prekės ženklu.

„Prisimename iš vaikystės, kokius ledus valgydavome, kokį limonadą gėrėme ir kiek kainavo baronkos. Ar mes tai kasdien naudojame – ko gero, ne, bet kai staiga išlenda koks nors memas arba pamatome per televizorių, staiga mūsų smegenyse atsigamina seni, nostalgiški prisiminimai. Su S.Skverneliu atsitiko tas pats.

Kadangi kažkuriuo metu jis buvo ganėtinai pritilęs – ar vidinius frakcijos kūrimo klausimus sprendė, ar kitus dalykus – dabar jis staiga pasirodė eteryje, jį pradėjo kviesti į laidas, jis atrado ką pasakyti, ir natūralu, kad žmonėse susiaktyvavo senų gerų laikų prisiminimai, kai ir merginos jaunesnės buvo, ir žolė žalesnė“, – kalbėjo M.Lapinskas.

Komunikacijos specialisto nuomone, S.Skvernelio sėkmę lemia ir jo transliuojamas nuoširdumas.

„Apie jo politiką nelabai kas žino ar supranta. Manyčiau, kad jis iki šiol važiuoja senuoju bagažu, iš kitos pusės – iš žmogaus neatimsi to, kad, kai jis kalba, atrodo, kad jis kalba nuoširdžiai. Jis pats gana atsainiai žiūri į savo reitingus, nedaro, skirtingai nuo V.Blinkevičiūtės, populistinių reakcijų, ir dėl to tas nuoširdus kalbėjimas galėtų duoti ir duoda rezultatą.

Skvernelį galima žiūrėti įjungtu televizoriaus garsu, galima ir išjungti, ir jo rūpestis vis tiek matysis taip pat sėkmingai“, – svarstė ekspertas.

V.Blinkevičiūtės kreivė nebekils?

M.Lapinskas pridūrė, jog didelių pasikeitimų pačių partijų reitinguose nemato, jis taip pat išskyrė ir jau kurį laiką itin didelį visuomenės pasitikėjimą turinčią socialdemokratų lyderę Viiliją Blinkevičiūtę.

„V.Blinkevičiūtė laimėjo tuo pačiu, kuo dabar laimėjo S.Skvernelis. Tai reiškia, kad jos auditorija, kuriai dabar, ko gero, yra virš 40 ar net virš 50 metų, staiga prisiminė seną gerą Viliją, kuri turėjo tam tikrą reputaciją, tačiau dabar, kai reikia pasakyti, kur ji kažką pasakė ir kokią iniciatyvą iškėlė, staiga mes pasigendame, ar ji turi kokių konstruktyvių pasiūlymų.

Dėl to po to pradinio šuoliuko jos tolimesnis reitingas, bent jau ta kreivė, tikrai nedidės taip, kaip ji didėjo, ir dabar prasideda tas sunkus darbas, kaip išsilaikyti, kaip būti aktualiu žmonėms.

V.Blinkevičiūtė, ko gero, vienintelė, dar nepačiupinėjusi dugno, tai jos pozicija, mano manymu, pati trapiausia“, – komentavo M.Lapinskas.

Pagal populiarumą pirmauja socialdemokratai

Pagal populiarumą pirmauja opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, antri išlieka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, rodo naujausia naujienų portalo delfi.lt užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ apklausa.

Spalį atliktos apklausos duomenimis, socialdemokratų populiarumas per mėnesį kiek smuktelėjo – už juos būtų balsavę 13 proc. apklaustųjų (13,9 proc. rugsėjį). Jog balsuotų už valdančiuosius konservatorius, nurodė 11,6 proc. apklaustųjų (12 proc. rugsėjį).

Trečioji reitinguose – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 8,8 proc. rinkėjų palaikymu (8,9 rugsėjį).

Toliau lentelėje rikiuojasi Liberalų sąjūdis – už šią valdančiąją partiją balsuotų 7,6 proc. rinkėjų (7,9 proc. rugsėjį), opozicinė Darbo partija sulauktų 6,5 proc. respondentų palaikymo (6,1 proc. rugsėjį), valdančioji Laisvės partija – 4,9 proc. (5,2 proc. rugsėjį), atstovų parlamente neturinti Laisvė ir teisingumas – 2,9 proc. (1,9 proc. rugsėjį).

Kitą partiją būtų pasirinkę būtų 11,2 procento apklaustųjų, nebalsuotų 15,3 procento, nežino arba neatsakė – 18,2 procento.

Apklausos duomenimis, tinkamiausią ministro pirmininko pareigoms užimti rinkėjai toliau mato dabartinę Vyriausybės vadovę Ingridą Šimonytę – Ministro pirmininko kėdėje ją spalį matė 19,1 procento apklaustųjų rugsėjį – 19,4 procento.

Antroje lentelės pozicijoje – buvęs premjeras, nuo „valstiečių“ atsiskyręs ir naują frakciją Seime sukūręs Saulius Skvernelis. Jo populiarumas ūgtelėjo: premjero pozicijoje jį matytų 12,6 (9,5 proc. rugsėjį).

Trečioje vietoje tarp geriausiai tinkančių premjero pareigoms yra socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė (7 proc.), toliau – Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen (4,8 proc.) ir eurokomisaras Virginijus Sinkevičius (3,5 proc).

Klausiami, kaip vertina dabartinės Vyriausybės veiklą, 34,7 proc. respondentų vertino teigiamai ir greičiau teigiamai (35,3 proc. rugpjūtį), greičiau neigiamai ar neigiamai – 58,5 proc. apklaustųjų (55,5 proc. rugsėjį).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausą naujienų portalo delfi.lt užsakymu atliko spalio 18-28 dienomis.

Tyrimo metu buvo apklausti 1015 respondentų nuo 18 iki 75 metų. Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.