Vyriausybė neatsitraukia: sprendimas dėl galimybių paso vaikams nuo 12 metų – jau trečiadienį Ugdymui ir neformaliajam švietimui įtakos neturės

Vyriausybė neatsisako idėjos galimybių pasą taikyti vaikams nuo 12 metų. Ministrų kabinetas dėl to turėtų apsispręsti jau trečiadienį, informavo premjerė Ingrida Šimonytė. Tiesa, ji pabrėžė, kad galimybių paso neturėjimas neužkirs kelio vaikų ugdymui ar neformaliajam švietimui.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 11:23 AM, atnaujinta Nov 16, 2021, 11:37 AM

„Sprendimai buvo pristatyti jau praėjusią savaitę. Bus daromi atitinkami patikslinimai Vyriausybės nutarimo, numatant, kad galimybių pasas pramogoms, o ne neformaliajam švietimui ar dar kažkam, būtų taikomas asmenims nuo 12, o ne nuo 16 metų, kaip yra šiuo metu“, – tvirtino ministrė pirmininkė.

Trečiadienį taip pat bus sprendžiama, ar nustatyti galimybių pasui galiojimo terminą. Jis galiotų septynis mėnesius, kaip ir asmenims, kurie yra persirgę koronavirusu.

„Tuomet asmuo turėtų pasitikrinti antikūnus ir, jeigu jie yra pakankami, antikūnų testo rezultatai būtų įvesti ir tuo pagrindu būtų pratęstas galimybių pasas, o jeigu ne, reikėtų pasiskiepyti trečiąja doze“, – nurodė I.Šimonytė.

Prie Vyriausybės rūmų pirmadienį susirinko būrelis mamų, protestuojančių prieš galimybių paso taikymą vaikams nuo 12 metų. Nepritarimą tokiam siūlymui dalis mamų išreiškė stovėdamos basos. Panaši akcija tuo pačiu metu vyko ir Kaune.

Vaikai nuo 12 metų Lietuvoje gali skiepytis jau nuo birželio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.