G. Landsbergis nemato prieštaravimų tarp V. Juozapaičio kūrybinės ir politinės veiklos

Kilus diskusijoms dėl Seimo Kultūros komiteto pirmininko Vytauto Juozapaičio dalyvavimo operoje „Traviata“, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis priešpriešų tarp Seimo nario kūrybinių ir politinių veiklų sako nematantis. Anot jo, jei V. Juozapaitis kultūrinę veiklą yra deklaravęs ir už tai negauna papildomų pajamų, tai neprieštarauja dabartinėms politiko pareigoms.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 1:14 PM

„Kiek žinau, vienas iš pagrindinių apribojimų yra finansinės pajamos, gaunamos iš veiklos. Seimo narys neturi gauti jokių papildomų pajamų be Seimo nario atlyginimo bei akademinės veiklos. Kaip suprantu, jis negauna pajamų iš savo kūrybinės veiklos, tai, matyt, tas klausimas kaip ir atsakytas“, – trečiadienį prie Vyriausybės rūmų kalbėjo G. Landsbergis.

Anot ministro, kūrybinė veikla Seimo nariui nėra draudžiama, tereikia deklaruoti savo veiklą.

„Jeigu yra papildomų aspektų dėl pavaldumo ar kitų klausimų, jie paprastai išsprendžiami per tam tikrą intereso deklaravimą“, – kalbėjo ministras.

ELTA primena, kad V. Juozapaitis ketina pasirodyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) operoje „Traviata“. Parlamentaro pasirodymas nebus vienkartinis – numatyta 13 pasirodymų. Teigiama, kad V. Juozapaitis už pasirodymus užmokesčio negaus – su juo sudaryta kūrybinės neatlygintinos veiklos sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.