S. Skvernelis apie Lietuvos politikus, kritikuojančius A. Merkel: tai yra ne visai subrendusių politikų emocijos

Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad Prezidentūros ir Vyriausybės viešas aiškinimasis dėl Vokietijos kanclerės Angelos Merkel skambučio Aliaksandrui Lukašenkai kenkia valstybės prestižui.

Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 9:57 AM

„Aš manau, kad tai, kas dabar Lietuvoj vyksta, yra kai kurių galbūt tokių ne visai subrendusių politikų emocijos, kurios kaltina pačią Vokietijos kanclerę, kuri kaip sunkiasvoris ES politikas padarė labai daug, tame tarpe ir Lietuvai. Tokių pareiškimų daryt nereikia, tai kenkia valstybei, valstybės prestižui, kada pradeda vykdomosios valdžios atšakos kelios, šiuo atveju ir Prezidentūra, ir Vyriausybė kalbėtis viešai tokias detales, apie kurias tikrai kalbėtis negalima“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat teigė, kad A. Merkel kontaktai su autoritariniu Baltarusijos vadovu A. Lukašenka yra siekis spręsti migrantų krizę ir nelegitimizuoja Baltarusijos režimo.

„Visais atvejais, kokie dalykai neištiktų, pirmas žingsnis yra dialogas, kalbėjimas, bandymasis suprasti, kaip krizę išspręsti be didelių nuostolių ar kraujo praliejimo, Kas dabar vyksta, kalbant apie Vokietijos kanclerę A. Merkel, tai patyrusi politikė, viena iš ES lyderių, ir ji mato krizę keliais aspektais, tai krizė Europos Sąjungoj, ir tai kas vyksta prie sienos, Yra ir tam tikri reputaciniai dalykai, kalbant apie ES, ir ji galvoja, kaip spręsti krizę“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vokietijos kanclerė A. Merkel šią savaitę dukart kalbėjosi su Baltarusijos autoritariniu prezidentu A. Lukašenka – tai buvo pirmieji kurio nors Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis žiniasklaidai sakė apie Vokietijos kanclerės A. Merkel skambučius Baltarusijos autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai sužinojęs ne iš Prezidentūros, o iš užsienio partnerių, ir situaciją pavadino apmaudžia.

Prezidentas G. Nausėda sako informavęs užsienio reikalų ministrą G. Landsbergį greičiausiai apie antrąjį iš dviejų šią savaitę vykusių A. Merkel ir A. Lukašenkos pokalbių.

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė šią savaitę interviu Žinių radijui patvirtino, kad Prezidentūra tą pačią dieną buvo informuota apie planuojamą A. Merkel skambutį A. Lukašenkai, tačiau nesureikšmino to fakto, kad apie pokalbį nepranešė kitiems vadovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.