Artėjant Kalėdoms – viltinga A. Dulkio žinutė: viskas priklausys nuo artimiausių savaičių rezultatų

Ar Kalėdas galėsime sutikti be naujų ribojimų, daugiausia priklausys nuo situacijos artimiausiomis savaitėmis, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Pagal dabartines tendencijas, jo teigimu, gali būti, kad pakaks apsiriboti tik rekomendacijomis, kaip buvo ir per ilgąjį Vėlinių savaitgalį.

Arūnas Dulkys.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 12:11 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 12:41 PM

„Žiūrėsime į tendencijas, kurias matysime per artimiausias savaites. Panašiai buvo ir prieš Vėlines. Taip pat teikėme rekomendacijas. Panašu, kad visuomenė į jas įsiklausė ir rezultatas buvo visai neblogas“, – tvirtino A.Dulkys.

Ministras pabrėžė, kad renginiams šventiniu laikotarpiu nauji ribojimai neturėtų būti įvedinėjami, o didžiausias dėmesys šiuo metu skiriamas kontaktiniam mokymuisi.

„Labai norėtųsi, kad Kalėdoms neturėtume kažkokių išskirtinių dalykų ir toliau visi kartu laikytume frontą, kaip ir dabar. Vienoje pusėje mes turime delta atmainą, kuri yra labai pavojinga, bet mes neturime jokių judėjimo suvaržymų, verslai veikia, renginiai veikia, mokymas – kontaktinis. Puiku. Stenkimės išlaikyti tai ir toliau“, – ragino jis.

„Nereikia įvedinėti priemonių, jei tendencijos yra geros. Jei tendencijos keisis, tada svarstysime, ką galime papildomo padaryti“, – pabrėžė ministras.

Kaip nurodė A.Dulkys, būtent mokyklose spręsis, ar ir toliau galėsime gyventi be didesnių suvaržymų.

„Turime viską vertinti pakankamai nuosaikiai ir objektyviai. Pažiūrėkime, ką turime šiai dienai. Žiūrint į ligoninių situaciją, tikrai ji yra sudėtinga, bet stabilizuota – ir reanimacijos, ir apskritai kovidinių pacientų skaičius turi tendenciją mažėti. Tai yra gerai.

Į ką labiausiai turime atkreipti dėmesį šią ir kitą savaitę – sugrįžusius mokinius. Nepaisant bendrų skaičių tendencijų mažėjimo, jeigu pasižiūrėsime į amžiaus grupę nuo devynerių metų ir vyresnius, keletą dienų vėl turime nors ir nedidelį sergamumo skaičių, bet tam tikrą padidėjimą. Tai reiškia, kad vaikų sugrįžimas į švietimo sistemą vėl balansą duoda kažkur kitur.

Klausimas, kiek yra paveikus beveik 74 proc. bendras imunizacijos laipsnis. Per artimiausias keletą savaičių mes galėsime įsitikinti, kokia yra tikroji tendencija. Požymiai geri, bet, kaip sakoma, neperšokę per griovį nesakykime op“, – konstatavo A.Dulkys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.