Biržų rajono savivaldybę drebina skandalas: STT pradėjo tyrimą, tarp įtariamųjų – ir meras, ir buvęs Seimo narys Įtaria valstietį V.Rinkevičių

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Biržų rajono savivaldybėje, įtarimai pareikšti penkiems asmenims, tarp jų – ir meras Vytas Jareckas.

 V.Jareckas ir V.Rinkevičius.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Jareckas ir V.Rinkevičius.<br> lrytas.lt koliažas.
V.Jareckas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Jareckas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 8:27 AM, atnaujinta Nov 26, 2021, 10:38 AM

Kaip penktadienį pranešė STT, įtarimai taip pat pareikšti buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui ir buvusiam Seimo nariui.

„Šiuo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas ir buvęs Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius, veikdami bendrininkų grupėje, galimai neteisėtai siekė savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo iš pareigų ir kito asmens paskyrimo į šias pareigas“, – rašoma STT pranešime.

V. Jareckas BNS penktadienį teigė negalintis komentuoti tyrimo, nes dar nebuvo apklaustas.

„Kadangi nesu dar apklaustas, tai negaliu nieko komentuoti. Derinamas dabar apklausos laikas“, – nurodė jis.

Meras negalėjo pasakyti, ar tarp įtariamųjų yra ir dabartinių savivaldybės darbuotojų.

Teisėsauga taip pat įtaria, kad tuometis Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius, būdamas konkursų komisijos nariu, galimai neteisėtai veikė su buvusiu Seimo nariu siekdami, kad konkretus asmuo būtų paskirtas į vienos seniūnijos seniūno ar seniūno pavaduotojo pareigas.

Pasak STT, tokiu būdu galėjo būti „diskredituotas valstybės tarnautojo vardas, sumenkinta Biržų rajono savivaldybės administracijos reputacija, sukurta savivalės, įstatymų nepaisymo ir nepotizmo sistema atrankose į valstybės tarnybą“.

Dėl to, teisėsaugos teigimu, Biržų rajono savivaldybės administracija, Valstybės tarnybos departamentas bei konkursuose dalyvavę pretendentai galėjo patirti didelę neturtinę žalą.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įtariamas ir buvęs Seimo narys V.Rinkevičius

Tyrime dėl galimos korupcijos Biržų savivaldybėje įtarimai pateikti ir buvusiam Seimo nariui valstiečiui Viktorui Rinkevičiui.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė penktadienį BNS patvirtino, kad vienas iš penkių įtariamųjų yra V. Rinkevičius.

V. Rinkevičius buvo 2016–2020 metų kadencijos Seimo narys, į parlamentą pateko pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą. Į Seimą jis taip pat buvo išrinktas 2000–2004 ir 2004–2008 metais. 2011–2016 metais ėjo Biržų rajono savivaldybės tarybos nario pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.