VSAT sraigtasparnis užfiksavo, kaip migrantų grupė bando patekti į Lietuvą: visi buvo grąžinti į Baltarusiją

Šioje iš VSAT straigtasparnio nufilmuotoje medžiagoje fiksuota, kaip sekmadienį ties Lazdijų rajonu iš Baltarusijos neleistinoje vietoje sieną pereiti bandė 13 suaugusių migrantų grupė.

 VSAT sraigtasparnis užfiksavo, kaip migrantų grupė bando patekti į Lietuvą: visi buvo grąžinti į Baltarusiją.<br> Stop kadras
 VSAT sraigtasparnis užfiksavo, kaip migrantų grupė bando patekti į Lietuvą: visi buvo grąžinti į Baltarusiją.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 9:48 AM, atnaujinta Nov 29, 2021, 10:18 AM

Sraigtasparnio įgula informaciją apie ją perdavė antžeminėms VSAT pajėgoms. Migrantai, tarp kurių buvo moteris ir 12 vyrų, sulaikyti vos įžengę į Lietuvos teritoriją. Tai buvo Irako piliečiai.

Užsieniečiams pagalbos nereikėjo, jie dėvėjo metų laiką atitinkančius drabužius ir ramiai vykdė pasieniečių nurodymus.

VSAT pareigūnai migrantams perdavė humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems praversiančiais daiktais. Tuomet užsieniečiai buvo neįleisti į Lietuvą ir grįžo į Baltarusiją.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7653 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.