Arvydas Lekavičius. Biržai įkliuvo. O kaip bus su „Žalgiriu“?

Prekyba poveikiu įtariami teisėjai ir advokatai, sukčiavimo schemos Vilniaus savivaldybėje dėl nekilnojamojo turto, galima korupcija tvarkant pavojingas atliekas – tokie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) taikiniai, apie kuriuos pastaruoju metu garsiai skalambijama, lyg ir neturėtų stebinti.

Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-30 06:59

Tačiau kartu pasipylė ir įdomesnių pranešimų.

Štai agentai po ilgai trukusios operacijos ir pokalbių klausymosi teismui perdavė bylą dėl klaipėdiečio, kuris mainais už fiktyvų skiepą nuo COVID-19 siūlė medikei 50 eurų.

Dar įdomesni įvykiai Biržuose. Tenykščiam merui V.Jareckui ir dar keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl to, kad jie savarankiškai išdrįso pakeisti ne tik vienos savivaldybės viešosios įstaigos vadovą, bet ir piršo konkretų žmogų į seniūno ar bent jo pavaduotojo pareigas. O formuluotės – itin grėsmingos.

Pasirodo, meras ir buvęs administracijos direktorius veikė bendrininkų grupėje.

Išvados irgi atitinkamos: „Tokiu būdu galimai buvo diskredituotas valstybės tarnautojo vardas, sumenkinta Biržų rajono savivaldybės administracijos reputacija, sukurta savivalės, įstatymų nepaisymo ir nepotizmo sistema atrankose į valstybės tarnybą.“

Beje, jei dėl atleidimų ir priėmimų į darbą jau sprendžia STT, kodėl jai nepakračius Lietuvos futbolo federacijos, kuri šįmet išspyrė rinktinės vyriausiuoju treneriu dirbusį V.Urboną ir pasirinko V.Ivanauską?

O dėl Kauno „Žalgirio“, kuris vos po dviejų Eurolygos mačų neteko vyriausiojo trenerio, išvis turėtų kilti skandalas. Akivaizdi korupcija – komanda nusamdė naują trenerį, o tas irgi pradėjo karjerą pralaimėjimais. Ar tik nepasibels agentai į klubo vadovo P.Motiejūno duris?

Tad gal jau atėjo laikas visų įstaigų vadovams prieš atleidžiant vilčių nepateisinusius darbuotojus kreiptis patarimo į STT? Regis, ši institucija geriau žino, kas kokioms pareigoms tinka.

O gal dar neskubėti? Gal toks STT suaktyvėjimas susijęs su artėjančiomis Kalėdomis?

Metai baigiasi, o suėmimų ir įtarimų pareiškimo planai neįvykdyti, todėl ir tenka ieškoti sliekų ant asfalto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.