A. Dulkio patarėjo vieta – vis dar laisva: neatsirado nė vieno kandidato

Dėl skandalo Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) iš pareigų pasitraukus ministro Arūno Dulkio patarėjai Aistei Šukstai, ir po dviejų mėnesių ministro patarėjo vieta – vis dar laisva.

Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 11:35 AM

SAM Spaudos tarnybos patarėja, laikinai vykdanti tarnybos vedėjo funkcijas Neringa Mikėnaitė portalui lrytas.lt teigė, kad iki šiol nei vienas žmogus į šias pareigas nekandidatavo.

„Buvo keletas variantų kaip rekomendacijų, tačiau, matyt, dėl bendro konteksto, kuris šiuo metu yra viešojoje erdvėje, tiesiog įsivertina galimybes. Visgi, turėtų įsivertinti ir numatyti į ateitį perspektyvas. Bet labai laukiame kandidatų“, – neslėpė N.Mikėnaitė.

Spaudos tarnybos patarėja įsitikinusi, kad šios pareigos būtų puiki galimybė komunikacijos specialistui.

„Galbūt mes, lietuviai, pernelyg daug iš savęs reikalaujame, norime viską atlikti tobulai. Kita vertus, tai yra puiki galimybė žmogui, komunikatoriui tapti matomu, girdimu, žinomu ir dirbti tikrai ypatingos svarbos Lietuvai metu“, – pabrėžė N.Mikėnaitė.

N.Mikėnaitė neatmeta, kad dalis žmonių šio darbo galimai nesvarsto dėl mažesnio nei privačiame sektoriuje atlyginimo.

„Galbūt yra ir toks aspektas. Šių niuansų aš negaliu pasakyti – kiekvienas žmogus turi savo prioritetus: vieni vertina įdomų darbą, iššūkius, kiti – atlyginimą, treti – perspektyvas ir stabilumą. Kiekvienas pagal save“, – įsitikinusi SAM atstovė.

Spalio pradžioje dėl kilusio skandalo apie pasitraukimą iš posto pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo A.Dulkio patarėja A.Šuksta. Pastaroji prisiėmė atsakomybę dėl su laida „Kitokie pasikalbėjimai“ susijusių įvykių, kuomet paaiškėjo, kad ministerija už A.Dulkio visuomeninio patarėjo chirurgo Edgaro Kulikausko („Ciniško chirurgo“) pakalbinimą sumokėjo 12 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.