A. Širinskienės pasitraukimas iš LVŽS – siurprizas ir A. Verygai: galvojau, kad ji tiesiog pervargusi Pasisakė ir T. Tomilinas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga tikina, kad dabar jau buvusios bendražygės Agnės Širinskienės pasitraukimas iš partijos bei frakcijos jį nemenkai nustebino. Pasak jo, politikė buvo vienas matomiausių partijos veidų.

Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 2:32 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 3:29 PM

Argumentai paremti emocijomis?

A.Veryga naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad tam tikrų nerimo signalų iš kolegės pusės jis pastebėjo, tačiau galvojo, kad A.Širinskienė tiesiog pervargusi.

„Liūdna ir nesmagu, kai komanda sumažėja. Šiaip šiek tiek netikėta, žinojom, kad buvo tam tikrų signalų dėl frakcijos posėdžių nelankymo, bet aš tą nurašydavau nuovargiui. Agnė daug dirba ir kiekvienas mes galime pavargti, perdegti. Bet kad ji sugalvos išeiti iš frakcijos, netikėtas dalykas buvo“, – kalbėjo LVŽS narys.

Pasak A.Verygos, A.Širinskienė buvo vienas matomiausių partijos veidų.

„Kai tokie žmonės nusprendžia pasirinkti kitą kelią, visiems būna siurprizas“, – tvirtino parlamentaras.

Vis tik A.Veryga spėliojo, kad toks jau buvusios bendražygės sprendimas galėjo būti nulemtas ir emocijų.

„Man visi tie argumentai yra tokie labai emociniai, aš į tokius dalykus tiesiog nekreipiu dėmesio, jei jie mane liečia. Jeigu su manim kažkas nenori bendrauti ar ką nors ne taip su manim daro, tai, tiesą sakant, juk ir neturi manęs visi mylėti. Ar taip būna gyvenime, kad visiems patinki ir visi tave myli?“, – svarstė A.Veryga.

Vis tik, anot parlamentaro, gyvenimas dėl tokio A.Širinskienės sprendimo nesustoja, o apie politinius jos planus A.Veryga teigė nieko nežinantis.

„Nesiimsiu vertinti. Agnė suaugęs žmogus, ji pati sprendžia apie savo gyvenimą, gal ji nebenori būti politikoje – tiesą sakant, aš ir šito nežinau.

Aš jos vietoje taip nebūčiau daręs, bet aš nesu Agnė, o Agnė nėra aš. Gaila dėl kiekvieno žmogaus, kuris išeina, bet gyvenimas nesustoja vietoje, yra toks posakis – nepakeičiamų yra pilnos kapinės“, – kalbėjo A.Veryga.

Savo nuomonę išsakė ir buvęs LVŽS narys, partiją jau palikęs Tomas Tomilinas. Jis teigė jau sakęs A.Širinskienei, kad ši galiausiai „patirs savo kuriamos sistemos giljotiną“.

„Agnė parašė viską taip kaip yra, tik pamiršo pridėti, kad pati buvo tos sistemos kūrėja ir aršiausia palaikytoja. Ji pati padarė viską, kad kompetencija, tolerancija, demokratija ir laisvas mandatas būtų paniekinti LVŽS frakcijoje. Ji pati kūrė bolševikinio paklusnumo partijai ir vadui kultą.

Tai posovietinės politikos vėžys, kuris būdingas daliai Lietuvos partijų. Bandžiau tam priešintis ir visada Agnei sakiau, kad anksčiau ar vėliau patirsi savo kuriamos sistemos giljotiną. Mane ji išvadino menkysta, o šiandien praktiškai pažodžiui pakartojo mano žodžius partijos vadovybės atžvilgiu“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė T.Tomilinas.

Žinia apie A.Širinskienės pasitraukimą pasirodė pirmadienį. Savo sprendimą politikė pati pakomentavo savo socialinio tinklo paskyroje.

„Priėmiau tikriausiai sunkiausią gyvenime sprendimą. Sprendimą, kuris, deja, bet brendo ne vienerius metus. Palieku LVŽS frakciją ir partiją. Suprantu, kad tai visus nustebins, šokiruos, kels daug klausimų ir spėliojimų, o norintiems pakenkti LVŽS sukels daug džiaugsmo ir galimybę įkąsti.

Pastaroji aplinkybė ir buvo tai, kas labai ilgą laiką sulaikydavo nuo tokio žingsnio bei ragino bandyti susigyventi ir viską vertinti dar ir dar kartą“, – rašė A.Širinskienė.

Įvertino ir kitų bendražygių pabėgimą

Komentuodamas pastarųjų dienų įvykius, kai dalis LVŽS narių nusprendė trauktis iš partijos ir prisijungti prie naujai kuriamos Sauliaus Skvernelio politinės jėgos, A.Veryga neigė kalbas, kad partijos viduje atsirado įtampų ar viešai neskelbiamų problemų. 

„Taip, kaip mes dirbame ir bendraujame, tai neatrodo nei kaip nors blogai, nei kad būtų kažkokia ligota atmosfera. O kad politikai ginčijasi, susipyksta, tai nieko čia baisaus. <...> Aš į kiekvieną politiką, kuris keičia komandą, žiūriu, tiesą sakant, labai skeptiškai, nes, mano supratimu, jei tu neturi kažkokio aiškaus paaiškinimo, kodėl tu staiga pasisukai ir palikai komandą, su kuria atėjai per rinkimus ir dirbai kartu, aš tokiu žmogum jau kitą kartą pasitikėsiu mažiau.

Tai nereiškia, kad aš jo nevertinsiu kaip žmogaus ir nebendrausiu, bet žinosiu, kad vieną kartą jau mane paliko. Kaip sakoma – jei tave apgauna vieną kartą, tai yra kaltas tas žmogus, kuris tave apgavo. O jei tave išdūrė antrą ar trečią – jau esi kaltas pats, nes nedarai jokių išvadų.

Žmonės, kurie išeidinėja, palieka komandą, kuri už juos sirgo, važinėjo, rinko parašus, tai yra savotiška išdavystė. Nors nepatinka tas žodis daug kam, žmonės partijoje taip jaučiasi“, – svarstė LVŽS narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.