Netoli Lietuvos pasienio – migrantų stovykla: Baltarusijos pasieniečiai atvežė 65 migrantus ir liepė eiti į Lietuvą

Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 65 migrantams.

 VSAT Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.<br> VSAT nuotr.
 VSAT Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 8:59 AM, atnaujinta Dec 9, 2021, 11:23 AM

Antradienį tokių bandymų visai nebuvo. Pirmadienį iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose bandė patekti 23 neteisėti migrantai, sekmadienį – 24, šeštadienį – 14, penktadienį – 30, ketvirtadienį – 33.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį nebuvo įleistas nė vienas užsienietis.

VSAT paviešino filmuotą medžiagą, kurioje fiksuotas neteisėto migranto, Irako piliečio, pasakojimas. Jis kartu su tautiečiais trečiadienį neleistinoje vietoje bandė iš Baltarusijos patekti į Lietuvą Druskininkų savivaldybės ribose.

Kurorto pasieniečių sulaikytoje grupėje buvo 8 vyrai ir moteris. Irakietis VSAT pareigūnams pasakojo, kaip į Baltarusijos pusėje įrengtą stovyklą ir iš jos prie sienos su Lietuva migrantai buvo vežami skirtingomis transporto priemonėmis. Užsienietis taip pat paliudijo apie Baltarusijos pareigūnų spaudimą neteisėtai kirsti Lietuvos sieną.

Migrantams pagalbos nereikėjo, jie dėvėjo metų laiką atitinkančius drabužius ir nebuvo sušalę bei ramiai vykdė Druskininkų pasieniečių nurodymus.

VSAT pareigūnai irakiečiams perdavė humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems praversiančiais daiktais. Tuomet užsieniečiai buvo neįleisti į Lietuvą ir grįžo į Baltarusiją.

Apie vidurdienį ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis.

Trečiadienį VSAT pareigūnams neįleisti migrantai teigė, kad juos prie sienos savo transportu atgabeno Baltarusijos pasieniečiai.

Esą šios šalies pusėje yra įrengta stovykla, iš kurios užsieniečiai atvežti prie Lietuvos sienos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7918 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.