Prieš valstiečių partijos suvažiavimą – A. Širinskienės atsisveikinimo žinutė: „Lieku ta pati Jūsų Agnė“ Pasisakė ir R. Karbauskis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) palikti nusprendusi parlamentarė Agnė Širinskienė tvirtina, kad savo nuomonės dėl pasitraukimo nepakeis, tačiau pabrėžia, kad jau buvusiems partijos kolegoms jokio pykčio nejaučia ir toliau jiems išliks „ta pati Agnė“.

Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
 Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 11:38 AM, atnaujinta Dec 11, 2021, 12:09 PM

Apie tai A.Širinskienė kalbėjo savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, pasveikinusi LVŽS partijos suvažiavimo proga.

„Mano mieliems bičiuliams ir bendražygiams.

Sveikinu visus LVŽS narius, šiandien besirenkančius į partijos suvažiavimą. Nuoširdžiai tikiu, kad tai bus produktyvi diena, ir aš iš visos širdies linkiu Jums sėkmės. Taip, daugiau nei penkerius metus besitęsęs mano ir Jūsų bendras kelias de jure baigėsi. Mano sprendimas padarytas. Kiekvienas iš mūsų turime savo gyvenimo kelią, ir kiekvienas pats turime jį nueiti. Niekas kitas jo už mus nenueis“, – rašė A.Širinskienė.

Tačiau, pasak jos, tai nereiškia, kad baigėsi ir bendrystė.

„Į kurią mus sujungė tos pačios tradicinės vertybės, mūsų bendri darbai saugant ir puoselėjant jas, mūsų bendros tiesos ir didesnio teisingumo Valstybėje paieškos, bendros pastangos kuriant gerovės Valstybę. Būtent puoselėdami tas pačias vertybes mes neišsiskiriame, nes jos pernelyg mus suvienijo. Ačiū kiekvienam iš Jūsų, kurių paramą jaučiau ir jaučiu šiomis dienomis.

Ir aš labai linkiu mums nebijoti vienas kito, nesigėdinti pasisveikinti, susitikus – apsikabinti. Lieku ta pati Jūsų Agnė – kai kam nesugyvenamo charakterio, kai kam profesionali patarėja, o daugumai iš Jūsų, tikiu, tiesiog bendramintė. Myliu Jus visus“, – kolegoms rašė A.Širinskienė.

Apie savo sprendimą trauktis iš LVŽS parlamentarė pranešė praėjusią savaitę.

Į politikės žodžius partijos suvažiavime sureagavo ir LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jis pažėrė kritikos strėlių partiją palikusiam Sauliui Skverneliui, ir pabrėžė, kad jo lyginti su A.Širinskiene nereikėtų.

„Daugelis mūsų čia esančių žmonių tikėjome tais žmonėmis (partiją palikusiais „Vardan Lietuvos“ nariais, – aut.past.). Mane labai nuvylė, kai tą dieną M.Mažvydo bibliotekoje kolegos bandė aiškinti, kad jie iš frakcijos išeina dėl Agnės Širinskienės, ir taip toliau, visa tai buvo melas. Bet kai manęs klausia, ar tu gerbi Saulių Skvernelį, šiai dienai aš pasakysiu – aš jo negerbiu kaip žmogaus. <...> Jeigu jie būtų Mažvydo bibliotekoje pasakę, kad mes kuriame kitą partiją, aš būčiau pasakęs „sėkmės jums šitam darbe. Kas jums gali uždrausti?“, – kalbėjo R.Karbauskis.

LVŽS pirmininkas pabrėžė, kad A.Širinskienė vertybiškai neišdavė partijos.

„Jeigu šiandien visi turėsite progą pažiūrėti į jos feisbuką, jūs rasite palinkėjimą mums sėkmės ir stiprybės, ir pareiškimą, kad jos vertybės nepasikeitė. <...> Man nepatiko, kad buvo užgauti mūsų kolegos kai kurie, bet suprantu, kad tai emocijos. <...> Dėl Agnės galiu pasakyti viena – ji tikriausiai priėmė teisingiausią sprendimą, jos santykiai su mūsų frakcijos nariais nebuvo patys geriausi, bet ji išliks vertybiškai tokia pati ir padės mums kartu daryti tuos darbus, ir nebūdama partijoje“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) šeštadienį Marijampolėje renkasi į suvažiavimą, kur tvirtins partijos pirmininko rinkimų rezultatus.

Per pirmą kartą vykusius visuotinius partijos pirmininko rinkimus praėjusią savaitę jos vadovu buvo perrinktas dabartinis lyderis verslininkas Ramūnas Karbauskis.

Kaip pranešė partija, šeštadienį suvažiavime taip pat bus renkami pirmininko pavaduotojai ir komisijos, aptarta politinė situacija šalyje, tvirtinamos rezoliucijos, kuriomis bus kreipiamasi į valstybės vadovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją