I. Šimonytės žodžiai A. Armonaitei buvo staigmena: ši Vyriausybė gali įveikti viską Pasisakė dėl G. Landsbergio ir M. Skuodžio

Laisvės partijos taryba pirmadienį surengė susitikimą, kuriame aptarė šios Vyriausybės pirmųjų metų darbo rezultatus bei aktualius reikalus. Partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė po posėdžio teigė, kad Vyriausybė pandemiją valdė gerai, be to, pareiškė, kad Laisvės partija palaikys vis tris ministrus, kurių kėdės šiuo metu dreba labiausiai. 

A. Armonaitė teigia, kad tiek G. Landsbergis, tiek M. Skuodis darbą turėtų tęsti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Armonaitė teigia, kad tiek G. Landsbergis, tiek M. Skuodis darbą turėtų tęsti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Armonaitė teigia, kad tiek G. Landsbergis, tiek M. Skuodis darbą turėtų tęsti.<br>T.Bauro nuotr.
A. Armonaitė teigia, kad tiek G. Landsbergis, tiek M. Skuodis darbą turėtų tęsti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 7:22 PM, atnaujinta Dec 13, 2021, 7:43 PM

A.Armonaitė surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, kurį šiuo metu opozicija bando nuversti iš užimamų pareigų, turi tęsti darbą. Partija nepalaikys jo atstatydinimo.

Politikė taip pat išreiškė pasitikėjimą ir Užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu bei Susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu, kurie dėl Baltarusijos įmonės „Belaruskalij“ vis dar vežamų trąšų nusprendė pateikti prašymus juos atleisti.

„Tiek M.Skuodis, tiek G.Landsbergis yra puikiai dirbantys ministrai. Svarbiausia, kad mes neužsižaistume kaltų paieškose, o spręstume, kaip įgyvendinti sankcijas. Viskas priklausys nuo premjerės“, – sakė A.Armonaitė.

Tiesa, pirmadienio vakarą premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad gali nutikti taip, kad dėl susidarusios situacijos pasitrauks visa Vyriausybė. Visgi A.Armonaitė taip nemano, be to, tokie prmejerės žodžiai jai buvo staigmena.

„Manau, kad niekas neislaiko postų, bet šita Vyriausybė yra pajėgi įveikti ir šią sudėtingą situaciją dėl sankcijų. Mes suvaldėme pandemiją, mes atlaikėme migrantų krizę, atlaikėme daugybę kitų dalykų, tad galime atlaikyti ir tai“, – sakė A.Armonaitė.

Politikė taip pat patvirtino, kad antradienį Seime balsuos už 2022 m. valstybės biudžeto projektą.

„Kitų metų biudžetas yra stipriai orientuotas į gyventojų pajamų – pensijų ir atlyginimų – didinimą. Daugumai žmonių tai labai svarbu. Džiaugiamės dideliais pokyčiais švietimo finansavime, nes Laisvės partijai tai yra vienas iš prioritetų. Dar vienas Laisvės partijos laimėjimas – trečdaliu didesnis finansavimas mokslui, nes tai yra mūsų visų ateitis, pagaliau atsiradęs rimtas dėmesys priklausomybių gydymui“, – sakė partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Įvertino metus ir svarstomus pasiūlymus

Laisvės partija skeptiškai vertina šiuo metu svarstomus pasiūlymus įvesti visuotinius nekilnojamojo turto, dovanojimo, automobilių mokesčius. Partija visada pasisakė prieš mokestinės naštos didinimą gyventojams ir verslui.

Laisvės partija norėtų, kad kitais metais būtų sutarta pradėti laipsniškai sumažinti mokestį reinvestuojamam pelnui, nes tai galėtų paskatinti greitesnį šalies ekonomikos augimą ir padidinti Lietuvos konkurencingumą pritraukiant užsienio investicijas. Teigiamu žingsniu šalies mokestinėje sistemoje partija vadina sprendimą nuo kitų metų didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį.

Laisvės partijos taryba taip pat teigiamai įvertino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vykdomą inovacijų reformą, pradėtą naują valstybės įmonių pertvarkos etapą, Teisingumo ministerijos inicijuotą bausmių vykdymo sistemos pertvarką, taip pat – Susisiekimo ministerijos vykdomą planą išskaidrinti tamsų kelių priežiūrai ir tiesimui skirtų pinigų skirstymą.

Deja, bet pirmaisiais metais valdančiajai koalicijai nepavyko priimti daugybės sprendimų, susijusių su teigiamais pokyčiais ir vakarietiškų vertybių įtvirtinimu Lietuvoje žmogaus teisių srityje. Dėl balsų trūkumo nepradėtas svarstyti partnerystės įteisinimas, nebuvo panaikinta baudžiamoji atsakomybė už mažo kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų turėjimą, net nepradėtas Stambulo konvencijos ratifikavimas.

„Pagaliau žmogaus teisių darbotvarkė atėjo į Seimą ir sulaukė rekordinio parlamentarų palaikymo. Ir nors parlamente šiais metais nepakako balsų, priimti keliems šimtams tūkstančių žmonių aktualius klausimus žmogaus teisių srityje, mes nusiteikę kovoti toliau“, – sakė A. Armonaitė.

Trijų partijų santykius priimant sprendimus valdančiojoje koalicijoje partijos pirmininkė įvardijo kaip konstruktyvius ir kolegiškus.

„Tačiau reikia pripažinti, kad aplinkybės, kuriomis dirbame, nėra lengvos. Nesibaigianti pandemija, rūpesčiai ir krizės vargina visus. Ko mums visiems Seime dabar labai trūksta ir ko norėčiau palinkėti – tos teigiamos ir optimistinės atmosferos, kurią jautėme prieš metus, kai laimėjome rinkimus. Esame ateities partija, todėl ir toliau dirbsime, kad Seimas ir Vyriausybė priimtų į ateitį orientuotus sprendimus“, – sakė A. Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.