A. Veryga: interpeliacijos A. Dulkiui klausimas blanksta Vyriausybės krizės kontekste, tačiau aktualumo nepraranda

Nors opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga pripažįsta, kad interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui klausimas blanksta Vyriausybės krizės kontekste, tačiau, pasak jo, jis aktualumo nepraranda.

 A.Veryga ir A.Dulkys.<br> lrytas.lt koliažas.
 A.Veryga ir A.Dulkys.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-14 11:38, atnaujinta 2021-12-14 15:08

„Aišku, kad savotiškai blanksta šis klausimas kontekste, bet manau, kad aktualumo tikrai nepraranda. Klausimų yra daug, aš manau, kad atsakymų jis nesugebėjo pateikti išsamių, aiškių. Tai vėlgi, kaip ne sykį yra kolegos ir sakę, interpeliacijos tikslas nėra tik nuimti ministrą, bet ir sulaukti atsakymų, galų gale gyvai salėje paklausti“, – Seime teigė A. Veryga.

Politikas taip pat pabrėžia, kad raštu ministro pateikti atsakymai opozicijos netenkina.

„Man panašu, kad (ministerijos – ELTA) žmonės, kuriuos rado dokumentus po ranka, sukėlė viską, kad, kas per daug gal nesigilina, įsivaizduotų, kad čia super išsamūs atsakymai. Man ten į nieką beveik nėra atsakyta“, – sakė jis.

A. Veryga teigia, kad šiuo metu pagrindinė kritika tiek ministrui, tiek ir pačiai Vyriausybei, kad visuomenė dėl COVID-19 pandemijos valdymo priemonių ir toliau priešinama.

„Dabar kritika yra pagrindinė, kad ministerija ir Vyriausybė toliau naudoja priešinimo taktiką, toliau erzina visuomenę, matome tas reakcijas, kurios nieko čia turbūt nedžiugina. Matome ir tėvus basus stovint. Tai visgi yra tam tikra išraiška, kad vis tik neišeina susikalbėti“, – sakė jis.

Seimo narys taip pat įsitikinęs, kad valdantiesiems neturėtų kilti iššūkių keičiant ministrą. A. Veryga pabrėžia, kad bet kuris medikas sveikatos apsaugos ministro pareigas eitų žymiai geriau už A. Dulkį.

„Konservatoriai giriasi, kad jie turi tiek žmonių, kad jie laukia susirikiavę už durų. Yra čia net ir atvirai tuos norus demonstruojančių, net sakančių, ką kviestų į viceministrus, kad ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas (Antanas Matulas – ELTA), kuris atvirai tokį norą demonstruoja. O šiaip jie turi žmonių, medikų, kurie, aš manau, bet kokiu atveju būtų žymiai geriau už A. Dulkį“, – teigė A. Veryga.

„Tai kaip yra dabar, tai blogiau tikrai nebus, nes, ar yra A. Dulkys, ar nėra, tiesą sakant, o koks skirtumas. Jeigu ateitų žmogus, kuris supranta, tai tikėtina, kad gal kažkas pajudėtų į priekį“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seimas antradienį svarstys interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, kurios metu ministras turės atsakyti į opozicijos jam pateiktus klausimus.

Po interpeliacijos A. Dulkiui projektu pasirašė 43 opozicijai priklausantys parlamentarai. Vis dėlto, norint atstatydinti A. Dulkį, reikėtų surinkti bent 71 parlamentaro balsą.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys jau pateikė atsakymus raštu į opozicijos inicijuotos interpeliacijos klausimus, vis tik į klausimus ministras atsakinės ir Seimo posėdžių salėje.

Daugiausiai valstiečių iniciatyva atsiradusioje interpeliacijoje A. Dulkio klausiama, kodėl visuomenei meluota apie pandemijos suvaldymo planą, teiraujamasi apie tai, kokia yra dabartinė pandemijos valdymo strategija, taip pat prašoma pasiaiškinti dėl pavėluotos skiepijimo viešinimo kampanijos ir kodėl, pasak valstiečių, buvo pasirinkta „prievartinė vakcinacijos strategija“. Klausiama, kodėl buvo priimtas sprendimas laikinai, 2 dienoms, stabdyti, skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina. Opozicija taip pat prašo ministrą pasiaiškinti dėl Seime pateiktų alkoholio kontrolės politikos liberalizavimo projektų.

Iš A. Dulkio opozicija taip pat nori išgirsti atsakymus dėl viešojoje erdvėje ažiotažą kėlusių viešųjų pirkimų istorijų, į kurias įsivėlė Sveikatos apsaugos ministerija. Valstiečiai A. Dulkio prašo skandalus, kilusius dėl „Kitokių pasikalbėjimų“ ar ministerijos komandos nuotraukoms išleistos sumos, įvertinti iš valstybės kontrolieriaus perspektyvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti