G. Landsbergis apie „Lietuvos geležinkelių“ sprendimą: akivaizdu, kad reputacinė žala yra padaryta

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigiamai vertina „Lietuvos geležinkelių“ sprendimą dėl vadovo Manto Bartuškos pasitraukimo. Pasak jo, padaryta reputacinė žala – akivaizdi.

Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 8:50 PM, atnaujinta Dec 14, 2021, 8:52 PM

„Jeigu pamenate, kai prasidėjo kalbos gal jau prieš menėsį ir pradėjote klausti, kada įmonės turėtų nutraukti sutartis ar kontraktus su sankcionuota įmone, aš sakiau, kad viena iš priežasčių yra reputacija. Jeigu nekyla jokios teisinės pasekmės, jeigu tai nėra tiesioginės sankcijos, tada yra reputacinė žala.

Akivaizdu, kad tai buvo įvertinta – reputacinė žala yra padaryta, ir manau, kad tai yra teisingas sprendimas“, – aiškino G.Landsbergis.

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška trauksis po pereinamojo laikotarpio, antradienio vakarą patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

„Įmonės veiklos tęstinumui geriausias sprendimas būtų dabar sutarti su vadovu dėl pereinamojo laikotarpio, kada vadovas galėtų pasitraukti iš užimamų pareigų“, – sakė K. Šliužas.

Pereinamojo laikotarpio trukmės jis neįvardijo.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.