Opozicija abejoja, kad Vyriausybė antradienį sugrius: įvardijo, kuriems ministrams reikėtų trauktis patiems

Ekspremjeras, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis spėja, kad Vyriausybės „sukelta drama turės laimingą pabaigą“. Vyriausybės griuvimu abejoja ir kitų opozicinių frakcijų nariai, pabrėždami, kad Ingrida Šimonytė likti turėtų, tačiau dalis ministrų trauktis privalo.

 S.Skvernelis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 S.Skvernelis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 A.Sysas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 A.Sysas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Žemaitaitis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Žemaitaitis<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Paluckas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Paluckas<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
 Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2021-12-14 10:05, atnaujinta 2021-12-14 11:48

„Sukurta arba bandoma sukurti dramą, kuri šiandien labai aiškiai pasibaigs su laiminga pabaiga – valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dirbs, premjerė taip pat tęs darbą, ir visi galėsime laimingai laukti šventų Kalėdų“, – įvertino Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis S.Skvernelis.

„Kiekviena drama užgožia mažesnes drameles, tai su tuo skandalu, kur ministrai tikrai apsikiaulino, dabar apie juos nekalbama – žiūrėkite, jau viskas nuėjo, kas čia dabar bus – ar Vyriausybė išliks, ar premjerė liks. Toks žanras yra. Ir tuo pačiu labai gerai konsoliduoti savo koalicijos partnerius, kad, dar jei su biudžetu kažkas bus, tai tikrai jau taip“, – pridūrė jis.

Vis tik parlamentaras įsitikinęs, kad Vyriausybė turi efektyviai tęsti darbą, kad biudžetas būtų priimtas.

„Tai drama, skirta visuomenei, bet realiai viskas yra labai aišku, paprasta ir nuspėjama, kaip viskas pasibaigs“, – svarstė S.Skvernelis.

Socialdemokratas Gintautas Paluckas savo ruožtu teigė, kad psichologiškai tai yra itin sunkus momentas I.Šimonytei, bet ji privalo įvertinti situaciją ir priimti savo sprendimus.

„Vertinu tai kaip įtampos išdavą. Akivaizdu, kad premjerei yra labai sunku, nes tai rodo ir vidinės koalicijos tam tikros trintys, kas, mano galva, yra visiems matoma. Bet tos atsakomybės nevengimas irgi yra tam tikras stiprybės bruožas.

Jei Ministrė Pirmininkė ištvers šitą spaudimą ir sugebės priimti sprendimus dėl kitų ministrų politinės atsakomybės, aš manau, kad Vyriausybė turės palaikymą ir galės dirbti toliau“, – kalbėjo G.Paluckas.

Vis tik jis pažymėjo, kad užsienio reikalų ministras G.Landsbergis trauktis turėtų.

„Premjero pareigos įpareigoja nepasiduoti emocijoms, įtampai, psichologiniam spaudimui, iš kur jis bekiltų, kad valstybei būtų geriau. Manau, kad valstybei būtų geriausia, jei būtų patenkintas užsienio reikalų ministro atsistatydinimo pareiškimas“, – teigė Seimo narys.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas svarstė, kad dabar didesnė krizė yra pačių konservatorių frakcijoje.

„Prieš porą mėnesių manęs klausė, ar bus interpeliacijos dviem ministrams, tai aš ir sakiau, kad gali būti forsmažoras, kad tuos ministrus, apie kuriuos visada kalbame, kad juos reikia atstatydinti, juos užmiršime, bet atsiranda visiškai kitos pavardės ir visiškai kitaip susiklosto situacija. Čia dabar viskas Ministrės Pirmininkės rankose“, – sakė A.Sysas.

Trauktis reikėtų tik ministrams?

Regionų frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis pabrėžė, kad pati premjerė likti turėtų, tačiau ministrai turi trauktis.

„Aš premjerę vertinu pozityviai ir žinau, į kokią padėtį jį dabar papuolusi. Ji turi spręsti ginčą tarp senelio ir anūko, nes ji yra nepartinė, turi vykdyti, ką senelis jai nurodo ir kokius žmones patraukti. Akivaizdžiai matėme jo kalbą penktadienį viešojoje erdvėje, sekmadienį matėme Kubiliaus, vakar matėm Juknevičienės – tai yra tie pagrindiniai partijos „akcininkai“, kurie nusprendžia, kas, kur ir kaip gali vadovauti.

Aš tikiu, kad tie aukšti standartai, kuriuos ji kėlė prieš metus, kad ji šiandien vakare perkraus Vyriausybę ir atleis septynis ministrus“, – aiškino R.Žemaitaitis.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį žada pateikti savo sprendimus dėl užsienio reikalų bei susisiekimo ministrų, įteikusių jai atsistatydinimo pareiškimus po nenutrūkusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį premjerė teigė su Gabrieliumi Landsbergiu bei Mariumi Skuodžiu dar ketinanti susitikti akis į akį.

„Rytoj, manau, kad susitiksime trise, dar pasikalbėsime ir tada vakare rytoj paskelbsiu savo sprendimą“, – teigė I. Šimonytė.

Jos teigimu, sprendimai gali būti keli, premjerė neatmetė ir visos Vyriausybės atsistatydinimo galimybės.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – tvirtino premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.