Ž. Pavilionis sureagavo į I. Šimonytės kritiką: nesu suabejojęs premjerės kompetencija ar vertybėmis

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis sako neabejojantis premjerės kompetencija ar vertybėmis.

Ingrida Šimonytė ir Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė ir Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 9:49 AM

„Nemanau, kad mano asmeninis palaikymas yra toks reikšmingas, tačiau viešai pareiškiu, kad niekada – nei viešai, nei ne viešai, net bendraudamas su pačiais artimiausiais žmonėmis – nesu suabejojęs Premjerės kompetencija ar jos vertybėmis, kurios in corpore visada nukreipia visą mūsų vyriausybę (ar net valstybę) užsienio politikoje vertybine kryptimi, už laisvę“, – feisbuke teigė Ž. Pavilionis.

Taip jis reagavo į Ingridos Šimonytės pirmadienį interviu LRT išsakytas pastabas, kad Ž. Pavilionio „kategoriška pozicija“ leidžia abejoti, ar komiteto pirmininkas ją palaiko.

Ji taip pat užsiminė, kad „kai kurie bendražygiai“, turėdama omenyje Ž. Pavilionį, jai žeria nepagrįstus kaltinimus.

„Ko turbūt iki šiol nėra buvę yra tai, kad žmonės, kuriuos laikai bendražygiais, praktiškai tave apkaltintų darbu Lukašenkos režimui. Man atrodo, kad atsakomybė už tavo žodžius taikoma visiems. Man yra taikoma, bet taip pat ir kitiems“, – LRT sakė I. Šimonytė.

Savo ruožtu Ž. Pavilionis tvirtino niekada to nesakęs.

„Su Premjere buvome, turbūt, visuose baltarusių laisvės palaikymo akcijose iki rinkimų ir po rinkimų, kovodami už baltarusių laisvę įvairiuose formatuose. Niekada nesu teigęs ar net įtaręs, kad Premjerė ar jos paskirti ministrai „bendradarbiauja su Lukašenkos režimu“, – pareiškė jis.

Konservatorius be kita ko teigė neabejojantis, kad „būtent ši premjerė ir ši Vyriausybė“ gali pasiūlyti būdus, kaip sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzitą per Lietuvą.

Ž. Pavilionis pastaruoju metu sulaukė politinių bendražygių kritikos dėl konflikto su prezidento Gitano Nausėdos vyriausiąja patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgiryte, taip pat dėl priekaištų Vyriausybei, jog neveikia JAV sankcijos Baltarusijos trąšų gamintojui „Belaruskalij“.

Baltarusiškų trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi, nes įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.