G. Nausėda apie I. Šimonytės sprendimą: tai veikiau pralaimėjimas

Prezidentas Gitanas Nausėda sukritikavo premjerės Ingridos Šimonytės sprendimą nekeisti Ministrų Kabineto sudėties, užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį ir susisiekimo ministrą Marių Skuodį palikti einamose pareigose. Šalies vadovo teigimu, šis Vyriausybės vadovės sprendimas yra ne pergalė, o veikiau pralaimėjimas.

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 5:25 PM, atnaujinta Dec 15, 2021, 5:57 PM

„Vakarykštis premjerės sprendimas nemanau, kad yra pergalė, tai yra veikiau pralaimėjimas. Manau, kad kaip negali būti, kuomet kolektyvinę atsakomybę už dviejų ministrų klaidas prisiima Vyriausybė ir atsistatydina visa Vyriausybė ir nemanau, kad toks sprendimas yra tinkamas, lygiai taip pat negali būti ir kolektyvinės neatsakomybės, kai vienas dengia kitus ir susidaro savotiška aklos gynybos grupė, ko negali būti, kuomet mes kalbame apie Vyriausybę“, – Briuselyje trečiadienį teigė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad vis dar liko neatsakyti klausimai, kodėl skiriasi vertybinės nuostatos ir reali politika. Taip pat, anot jo, lieka neatsakyti klausimai dėl atskirų ministrų atsakomybės.

„Lieka neatsakyti klausimai dėl atskirų ministrų politinės atsakomybės. Ir jeigu galvojama, kad suradus paskubomis tą iešmininką visų mundurai liks švarūs, išplauti, tai, manau, kad tikrai taip nėra. Išeikite į gatvę ir paklauskite žmonių, jie jums turbūt atsakys tą patį“, – pabrėžė G. Nausėda.

„Prisimenu, kad kai valdančioji dauguma buvo opozicijoje, ji kėlė gana aukštus standartus tuomet dirbusiems ministrams. Dabar tie standartai nusileido gana žemai. Klausimas, ar dėl to, kad jie yra taikomi sau, o ne kitiems, kaip tada?“, – taip pat akcentavo prezidentas.

ELTA primena, kad praėjus nepilnai savaitei po Vyriausybę sudrebinusio skandalo dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito, premjerė I. Šimonytė antradienio vakarą apsisprendė – Ministrų Kabineto sudėtis nesikeis. Pasak jos, užsienio reikalų ministras G. Landsberis ir susisiekimo ministras M. Skuodis liks užimamuose postuose, o Vyriausybė toliau tęs darbus, nes, akcentavo premjerė, šiuo metu Seime nėra matoma jokia reali alternatyvi dauguma, kuri galėtų imtis lyderystės ir iniciatyvos.

Savo ruožtu „Lietuvos geležinkelių“ valdyba antradienio vakarą pranešė nutarusi, kad įmonės direktorius Mantas Bartuška pasitrauks iš posto po pereinamojo laikotarpio.

Vyriausybėje krizė kilo kai pastarąją savaitę įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

Kaip atskleidė M. Bartuška, Baltarusijos bendrovė „Lietuvos geležinkeliams“ pervedė avansinį mokėjimą už trąšų tranzitą už lapkritį, gruodį ir pusę sausio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.