G. Nausėda: ES pasirengusi įvesti restriktyvias priemones prieš Rusijos veiksmus Ukrainoje

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, jog Europos Sąjunga (ES) yra pasiruošusi taikyti restriktyvias priemones, kurios būtų nukreiptos prieš agresyvius Rusijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-16 21:46

G. Nausėda pabrėžė, kad iššūkiai reikalauja ES, NATO ir Rytų partnerystės šalių vienybės ir susitelkimo. Pasak jo, ES netoleruos agresijos, grasinimo valstybių suverenumui ir teritoriniam vientisumui Rytų kaimynystėje.

„Labai realiai vertiname situaciją, kuri klostosi prie Ukrainos sienos. Matome aiškias pastangas destabilizuoti saugumo situaciją šioje vietoje ir visame regione. Turime užbėgti už akių tokiems procesams“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

„štai kodėl pavyko Europos Vadovų Tarybai vieningai priimti sprendimą dėl to, kad tokio konflikto eskalacijos atveju, esame apsirengę įvesti papildomas restriktyvias priemones, kurios būtų nukreiptos prieš agresyvius Rusijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu“, – kalbėjo jis.

Jis pabrėžė, jog Ukraina ir tolau gali tikėtis visapusiškos paramos savo reformų kelyje.

Europos Vadovų Tarybos posėdyje Briuselyje ES vadovai ketvirtadienį taip pat aptarė kovą su COVID-19 pandemija, migracijos klausimus. Didelis dėmesys taip pat skirtas ES santykiams su Kinija, situacijai Baltarusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.