Sukčių įžūlumui ribų nėra – nusitaikė į paramos prieš Kalėdas laukiančius žmones: viena bendruomenė ėmė gintis pati

Sukčiai Kaune nusitaikė į pažeidžiamiausius visuomenės narius – prieš Kalėdas paramos laukiančius asmenis. Tačiau aktyvios Žemųjų Šančių bendruomenės nariai paruošė nusikaltėliams atkirtį ir tikisi, kad apgavikai didžiųjų metų švenčių nesugadins.

Šančių gyventojai įspėjami apie sukčius, bandančius apgaule patekti į namus.<br> lrytas.lt koliažas.
Šančių gyventojai įspėjami apie sukčius, bandančius apgaule patekti į namus.<br> lrytas.lt koliažas.
Šančių gyventojai įspėjami apie sukčius, bandančius apgaule patekti į namus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šančių gyventojai įspėjami apie sukčius, bandančius apgaule patekti į namus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 6:10 AM

Šančiuose neseniai pasirodė įtartinų asmenų. Dvi moterys prisistato teikiančios paramą senoliams, siūlo atnešti maisto ar duoti pinigų ir taip bando patekti į pagyvenusių žmonių butus, o tada apgaulės būdu išvilioja iš jų pinigus.

Vienas toks atvejis užfiksuotas visai neseniai – gruodžio 3 dieną Prancūzų gatvėje po tariamų geradarių vizito senolė pasigedo 830 eurų.

Šią informaciją ir perspėjimą, kad žmonės būtų budrūs, šančiškiai išgirdo iš savo bendruomenės pareigūnės Ernestos Abromavičienės.

Žemųjų Šančių Kranto alėjos seniūnaitė Rita Namikė pasakojo, kad ši žinia sukėlė nerimą visai bendruomenei.

„Apie tai paskelbėme bendruomenės socialinio tinklo paskyroje. Taip pat išspausdinome skelbimus, kad gyventojai saugotųsi sukčių ir šia informacija dalintųsi.

Pranešimus apie sukčiaujančias moteris pakabinome mažose parduotuvėse, nes jose lankosi daug vietinių žmonių, ant kai kurių stulpų.

Tikimės, kad ši informacija padės vyresniems žmonėms nepakliūti į apgavikų pinkles, taip pat išgąsdins sukčius“, – kalbėjo R.Namikė.

Seniūnaitė pasakojo, kad apie tariamą paramą siūlančias ir mieste siaučiančias apgavikes yra girdėjusi, tačiau Šančiuose jų iki šiol esą nebuvo pasirodę.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė teigė, kad sukčiai bando apgauti gyventojus ne tik prieš artėjančias šventes.

„Mūsų bendruomenės pareigūnai, bendraudami su gyventojais, nuolat primena, kad žmonės išliktų budrūs, perspėtų kaimynus ir vyresnius artimuosius“, – sakė O.Vaitkevičienė.

Tačiau jei įtartini asmenys neužfiksuoti laiptinėje ar šalia namo įrengtomis vaizdo stebėjimo kameromis, pranešėjai tiksliai neįvardija automobilio, kuriuo galbūt atvažiavo sukčiautojai, modelio ir valstybinių numerių, identifikuoti juos sunkiau.

„Sukčiaujantys asmenys stengiasi prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių ir prisidengdami įvairių tarnybų atstovais patekti į gyventojų namus“, – pabrėžė policijos atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.